Пострадалите при наводнението в Царево получиха парите от дарителската кампания

  • 20 март 2024 14:20

  • 372
  • 2
Пострадалите при наводнението в Царево получиха парите от дарителската кампания
© Булфото архив

Физически и юридически лица от Община Царево са получили средства по сметките си за справяне с щетите, нанесени от наводнението през септември миналата година. Това съобщиха от Общината.

Изплатени са над 396 000 лева, които бяха събрани по благотворителната сметка за подпомагане на собствениците на имоти и бизнеси, разкрита само няколко часа след бедствието. 

Благодарение на добрата воля на дарителите в сметката бяха постъпили средства в размер на 396 271 лева. 

Сметката бе закрита на 31 декември 2023 година, като по-рано през същия месец с решение на Общински съвет Царево беше създаден Обществен съвет за управление на даренията, уточниха от Община Царево. 

Половин година след потопа в Царево: Липсва експертиза за състоянието на рухналия мост

За БТА от там посочиха, че към момента все още не е предадена помощта на наследниците на две от загиналите в бедствието жени. Предстои това да се случи след няколко дни, тъй като е необходимо допълнително оформяне на документи.

"Всички ние следва да изразим благодарността си към дарителите – физически лица, малки и големи фирми, други общини, училища и много други субекти, чрез чийто дарения бе събрана тази сума", казаха от общинската администрация. 

Наводнението в община Царево взе четири жертви и нанесе сериозни щети на инфраструктурата в района. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
372 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:47

2
❤️ Г­о­­­р­­е­­­щ­­­и­ ­­м­­­о­м­­и­ч­­е­т­­­а­­ ­в­и­ ­­о­ч­а­к­в­а­­т ­-­ X­1­­8­­.­­­F­­­U­N

2024.03.20 | 19:51

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини