Новият мост на пътя Царево-Ахтопол ще бъде завършен до 15 април

  • 06 март 2024 14:35

  • 221
  • 2
Новият мост на пътя Царево-Ахтопол ще бъде завършен до 15 април
© Bulphoto/ архив

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов инспектира напредъка по строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол. Съоръжението трябва да е готово до 15 април. Целта е движението по него да бъде пуснато преди старта на летния туристически сезон. По трасето на третокласния път преминава целият трафик към Южното Черноморие и е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово, съобщиха от МРРБ.

„Работи се интензивно и обектът ще бъде завършен в срок. Мостът е от изключително значение за Южното Черноморие и е единствената пътна връзка от Царево към Ахтопол, важна както за местните хора, така и за туризма. Скоро по този мост ще се пътува безопасно и комфортно”, заяви заместник-министър Найденов при проверката на строително-монтажните работи, предаде Нова тв.

Наводненията от проливните валежи в началото на септември 2023 г. компрометираха стария мост на третокласния път Царево - Ахтопол. Екипите на Агенция „Пътна инфраструктура” предприеха незабавни мерки за премахване на авариралото съоръжение и изграждането на временен път - брод, по който да преминават двупосочно всички видове превозни средства.

Половин година след потопа в Царево: Липсва експертиза за състоянието на рухналия мост

Последвайте канала на

Десислава Станева
221 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:20

2
❤️ Г­­о­­р­­­е­­­щ­­­и­­ ­м­­о­м­и­­­ч­е­т­­а­­­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­­ч­а­­­к­­­в­а­т ­­­-­­­ X­­­1­­8­­­.­­F­U­­­N

2024.03.06 | 20:23

1
78% от мъжете биха иcкали да подобрят ceкcyалния си живoт, ако сте сpед тях, тpябва да oпитате тoва---> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини