Царево очаква 40 млн. лв. за възстановяване след наводнението през септември

  • 16 ноември 2023 12:13

  • 153
  • 1
Царево очаква 40 млн. лв. за възстановяване след наводнението през септември
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

До края на ноември община Царево ще получи 40 млн. лева, отпуснати от правителството за възстановяване на разрушените инфраструктурни обекти след наводнението на 5 септември. С тях ще започне ремонтът на 10 обекта, посочени за спешно изпълнение.

След като междуведомствена комисия, която беше формирана след наводненията в община Царево излезе с доклад за разрушенията и първоначални констатации за причините за тях, на заседание на Министерския съвет миналата седмица е взето решение за осигуряването на средства за аварийни ремонти - каза кметът на Царево Марин Киров: "Получихме постановлението на Министерски съвет. Средствата все още не са постъпили, но имаме готовност при постъпване да започнем изпълнението на обектите, тъй като за по-голямата част от тях вече има обществени поръчки, сключени са договори". 

МВР награждава полицаите, помагали при наводненията по Черноморието

С осигурените 40 милиона лева ще бъдат възстановени 10 инфраструктурни обекта. Сред тях са двата язовира - "Потурнашки" и "Хаджи Яне", които са с нарушени язовирни стени. Трите моста в Царево - първията на квартал "Белият бряг", вторият, на който загинаха четирима души, след като част от него беше отнесена от водата, и пешеходният мост към квартал "Василико" - каза още кметът Марин Киров:

"Всъщност мостовете приоритетно трябва да започнем и до лятото да успеем да посрещнем един добър туристически сезон, за пътя между Лозенец и Царево и мостовете по него. Цялата сума имаме готовност да я реализираме незабавно, след като постъпи, тъй като ние сме си свършили работата и сме провели процедурите по обществените поръчки".

С осигурените средства ще бъде извършен още ремонт на дерето в Кости, заради което често селото се наводнява при пороен дъжд.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
153 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.16 | 20:40

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини