Журналист: Патриарх Кирил няма да дойде на погребението на Неофит

  • 15 март 2024 12:33

  • 5070
  • 0
Журналист: Патриарх Кирил няма да дойде на погребението на Неофит
© Булфото (архив)

Патриарх Кирил няма да дойде на погребението на патриарх Неофит. Той е много недоволен от поведението на Българската православна църква.“ Това каза в предаването „Тази сутрин“ журналистът Чавдар Стефанов, бивш кореспондент на БНР в Русия.

Всичко по темата:
Кончината на патриарх Неофит 133

По думите му недоволството идва от факта, че БПЦ досега не е казала, че не признава Украинската православна църква и най-вече от речта на патриарх Неофит на Богоявление тази година. В тази реч Неофит споменава опустошителната война в Украйна и факта, че не може да се благослови армия, която е агресор.

Руският патриарх изрази съболезнования за кончината на патриарх Неофит

„Това окончателно тегли една черта между българската и руската православни църкви. В руските медии имаше съобщения от рода „Почина българският патриарх Неофит, който се опълчи на Русия“, обяви журналистът.

По негова информация по време на погребението на българския патриарх руският ще води богослужение за починалия епископ Антоний, който е представител на сръбската църква в Москва. По този повод в Москва е и сръбският патриарх Порфирий, уточни Стефанов.

„На практика в момента руската държава контролира руската църква и руската църква е част от руската държава“, коментира още журналистът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5070 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини