Министър Евтим Милошев посети Царево и местата, пострадали при разрушителните наводнения миналата година

  • 03 юни 2024 20:14

  • 2321
  • 7
Министър Евтим Милошев посети Царево и местата, пострадали при разрушителните наводнения миналата година
© МТ

Царево започна безпроблемно летния сезон след като успешно се възстанови от наводненията през 2023 г. В това се увери по време на своята обиколка в района министърът на туризма Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър, съобщиха от Министерството на туризма (МТ).

 Той се срещна с кмета на града Марин Киров и заедно посетиха местата в община Царево, които пострадаха най-сериозно при миналогодишните наводнения, разрушили част от инфраструктурата в морския курорт.

"Към днешна дата щетите са отстранени, а благодарение на възстановителните работи е осигурен достъпът до плажовете за безпрепятствено протичане на сезона", съобщи кметът Марин Киров. Той припомни, че от общо петте разрушени при наводненията моста в района четири са градски.

„След това, което видях, мога да обобщя, че всичко, което е било нанесено като щети от наводненията миналата година, в момента не създава проблеми по отношение на пътната инфраструктура във връзка с летния туристически сезон. Няма проблем съответно и с осигуряването на достъпите до различните квартали и части на града“, каза министър Милошев.

 
Мостът „Василико“ при плаж „Нестинарка“ е възстановен напълно, както и мостът на пътя Царево – Ахтопол. Мостът Царево – „Василико“ при р. Черна се очаква да бъде възстановен предсрочно до средата на юли, като въпреки че по задание изпълнителят на проекта трябва да го завърши за 300 дни, се очаква това да се случи за 150 дни. Мостът в квартал „Мандрата“ ще е готов до края на годината, като пътната инфраструктура е готова за сезона. До края на годината ще бъде изграден и пешеходният мост на крайбрежната алея, но там е направен сериозен обходен маршрут и няма части от града, оставени без достъп, поясни кметът на Царево Марин Киров.

Той обясни, че не очаква подобни на миналогодишните проблеми през този сезон, тъй като коритата на общинските реки са почистени. По думите му част от причините за миналогодишното бедствие е била приливната вълна, образувана от затлачените корита на реките, идващи от Странджа.

Заради валежите в Царево: Затвориха моста за "Василико", река Черна покачи нивото си

   

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2321 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ахмед

2024.06.04 | 06:57

7
Милошев да си гледа хилядите негови декари земеделска земя отдавани под аренда и за хиляди левове. Хитър играч пореден, при това отново грозен като визия.
Уникален Боклук

2024.06.04 | 04:13

6
................

2024.06.03 | 22:56

5
ох, и това дойде да ни управлява

2024.06.03 | 22:56

4
два пиндала
Всеядния Евтим

2024.06.03 | 22:12

3
Не може да се правиш, че от всичко разбираш. Продуцентство, филми, реалита, туризъм.

2024.06.03 | 21:51

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Tук

2024.06.03 | 21:49

1
виждаме с пълна сила двама хомо-олигофрени от агитката на малоумния Главур

Добави коментар

Водещи новини