Кметът на Община Царево: Неработещата пречиствателна станция в Синеморец пречи на туризма в региона

  • 12 февруари 2024 15:08

  • 485
  • 2
Кметът на Община Царево: Неработещата пречиствателна станция в Синеморец пречи на туризма в региона
© Bulphoto (архив)

Към момента пречиствателната станция в с. Синеморец не функционира, поради което отпадъчните води се заустват непречистени в съществуващата канализационна шахта, а оттам в морския залив. Това пречи на туристическата дейност на територията на общината, както и на поминъка на местните. Това каза кметът на Община Царево Марин Киров, който днес участва в Бургас в среща на Областния съвет за развитие на региона, съобщават от пресцентъра на областнтата управа.

Киров посочи, че Черно море е държавна граница и пречистването на отпадъчните води трябва да бъде приоритет не само на общините, но и на целия Югоизточен район, както и на държавата.

На заседанието бяха разгледани плановете за интегрирано развитие на общините Камено, Сунгурларе и Царево. Единодушно бе прието предложението на Община Царево за обявяване на реконструкцията на пречиствателната станция за проект с регионално значение.

Концесионерите на морските плажове ядосани на държавата

Без пречиствателни станции по Южното Черноморие освен Синеморец са селата Атия, Варвара и град Ахтопол.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
485 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:36

2
❤️ Г­о­­­р­­е­щ­­и­­ ­­м­о­м­­­и­­ч­­­е­­­т­­а­­ ­в­­и­­­ ­­о­ч­­­а­­к­­в­­а­­т ­-­­ X­­1­­­8­­­.­­F­U­­N

2024.02.12 | 20:05

1
Иcкaте ли луд ce.кc за 2-3 часа, силни epekции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ce.кc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини