Започна изграждането на разрушените мостове в Царево след потопа

  • 02 април 2024 13:42

  • 182
  • 2
Започна изграждането на разрушените мостове в Царево след потопа
© Булфото (архив)

Осем месеца след потопа в Царево и месец преди да дойдат първите туристи започна изграждането на моста към кв. "Василико".

Съоръжението беше напълно разрушено при наводненията през септември миналата година и на него загинаха четирима души, отнесени от приливна вълна.

Започва изграждането на моста в Царево, на който загинаха четирима души при наводненията

Възстановяването на три от разрушените мостове в общината се е забавило заради обществените поръчки и преместването на подземни комуникации. Част от съоръженията попадат и в частни имоти.

Общината в Царево очаква още помощ от държавата за възстановяването на разрушената инфраструктура в града и къмпингите. Досега правителството е отпуснало 40 млн. лева, а морската община очаква още 30 млн. лв.

"Откриваме нередности. Предишният мост е бил по-тесен и е бил предвиден за автомобили с по-малки товари. С течение на времето той е бил дострояван и разширяван, което също го прави неустойчив. Мостът ще бъде много по-здрав от предишния", увери пред Bulgaria ON AIR техническият ръководител Марио Аврамов.

"Амбицията ни е главният мост към кв. "Василико" и плаж Нестинарка да бъде готов до началото на летния сезон - в края на юни, началото на юли. Това по никакъв начин няма да възпрепятства началото на туристическия сезон, защото имаме изградени други обходни маршрути до населеното място", каза кметът на Царево Марин Киров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
182 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:10

2
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­щ­­и­­­ ­м­­о­­­м­и­­ч­е­т­а­­­ ­­­в­­­и­ ­­­о­­­ч­­­а­к­­в­­а­­т ­-­­ X­1­­8­­­.­­­F­­U­­N

2024.04.02 | 15:50

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини