Управлението на България заприлича на учебен полигон

  • 29 февруари 2024 16:46

  • 903
  • 0
Управлението на България заприлича на учебен полигон
© булфото /архив/

В последно време милата ни татковина хептен заприлича на учебен полигон за неуки шофьори-политици, които нито знаят как, нито умеят да ръководят обществените дела. Затова има толкова много катастрофи в публичното ни пространство под формата на кавги, спорове, скандали и най-обикновена простотия.

Ако започнем отзад напред трябва да признаем, че бе ужасно невъзпитано и просташко поведението на едни депутати към колегата им от ПП-ДБ Манол Пейков, демонстрирано днес в пленарна зала. Не съм фенка на избраника на някои от Пловдив, напротив, дори помня негова некултурна изцепка преди време срещу лидера на „Възраждане” Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика, която беше не по-малко вулгарна. Но пък не мисля, че реципрочните обиди срещу му ще покажат по-различно ниво – все е върла простотия.

Безброй са гафовете, които избраните и назначените политици правят в последно време в клетата ни държава.

Накъдето и да се обърнеш, все ще се препънеш в някаква бариера от грешки и заложени мини. Така е в здравеопазването, в образованието, в икономиката и енергетиката, и т.н. и т.н..

Прави впечатление, че допусканите гафове се правят или от незнание, или от алчност и лакомия за власт и пари. И в двата случая политиците досъсипват и без това разкостената ни държава от предишни техни колеги. Паралелно в парламента само се дърлят, правят циркове за народа и ни занимават със собствените си апетити за парчетата от баницата. Както се казва, можеше да е веселяшко и смешно, ако не беше толкова трагично за държавността и националната ни сигурност.

В т.нар. сглобка взаимно се замерят с обиди и обвинения всеки ден, без пропуск. От ПП-ДБ се жалват, че лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ги бил заплашвал с избори. Той от своя страна обяви, че партньорите в съюза им го изнудват. ПП-ДБ може би в суматохата не си спомнят, че все пак са втора политическа сила на последните парламентарни избори м.г. и няма да е зле да проявят поне малко приличие, обуздавайки нахалството си.

Защо от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се помотват и все още търпят това лошо възпитание от страна на партньорите им,

се чудят много хора, които звънят по телефоните и пишат във форумите! Отношението към ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с също не е в добрия тон – първо използваха движението и експертите му, за да си наложат/гласуват  т.нар. „реформи” в Конституцията, а после решиха да се отърват от тях.

Да, ама не става така в отношенията със сериозни и капацитетни партньори. Дали харесват движението и неговите аватари или не, няма никакво значение, щом избирателите искат и гласуват ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да участва в парламента и в управлението на страната. Некоректното отношение към тях породи словесен водопад, който скоро няма да се заличи от публичния ни живот. Изразите като „мазно кафе”, „седене в нечии скутове”, „шехеразади” и т.н. тепърва набират гражданственост в обществото. А днес обидите към Манол Пейков досложиха още съчки в този огън.

Човек ще рече, че цялата тази словесна помия е предназначена да компенсира липсата на каквато и да е идейност и рационалност по отношение на политическото развитие на България. Това, което имаме като политици, е избрано от българи, / макар и само от близо 30 на сто от имащите право на глас/, за да решава преимуществено проблемите в нашата държава. А не да ни развлича с тъпи обиди и постановки от селски вечеринки, за които не се иска много акъл нито да се направят, нито да се проумеят. Време е и да спрат така унизително да си врат гагите неподготвени в чуждите дертове. Както и да проумеят, че на Великден никой не яде леща.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
903 0

Свързани новини

Водещи новини