Александър Симов и Манол Пейков си спретнаха чутовен скандал в ефир заради войната в Украйна

  • 14 октомври 2022 18:03

  • 7067
  • 92
Александър Симов и Манол Пейков си спретнаха чутовен скандал в ефир заради войната в Украйна
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Чутовен скандал наблюдаваха зрителите на „Лице в лице“ по БТВ между издателят и политик Манол Пейков от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от и Александър Симов от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е по темата за войната в Украйна. Дискусията се разгорещи от самото начало, когато гостите отговориха на въпрос дали е редно посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и беларуския ѝ колега да присъстват на официалното откриване на 48-то НС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13108

Повечето български граждани посрещнахме, подпомогнахме и се отнесохме човешки с бежанците от Украйна. Ако влагахме толкова страст, колкото по въпроса с украинските бежанци, щяхме да сме Швейцария на Балканите, започна Александър Симов.

„Българите изнесоха на гърба си бежанската криза“, добави Манол Пейков.

Без Зеленски на откриването на парламента

Въпросът за това дали украинският президент Володимир Зеленски да говори в българския парламент на откриването на новия парламент видимо подразни Симов. „Дразнещо е централният въпрос за откриването на НС да е дали Митрофанова ще присъства или дали Зеленски ще говори. Политизирането на протокола е начина на някои партии да изчегъртат основния проблем пред българското общество, като преследването на порочния модел на управление на ГЕРБ, обясни той.

„В Украйна се води битка между доброто и злото. Сесията на ООН гласува с огромно мнозинство, че анексирането е незаконно и Русия незабавно трябва да си изтегли войските от украинска територия. Това са фундаментални въпроси. Въпросът е ключов и за нас. България трябва да заеме мястото си сред цивилизованите държави. Затова тябва да дадем оръжие на Украйна“, подчерта Пейков.

„Плаши ме страстта на много хора, които смятат, че войната трябва да продължи“, призна Симов. Тук Манол Пейков го прекъсна и каза, че това го иска само Русия.

Той му припомни, че когато навремето Украйна става независима държава, тя се отказа от ядреното си оръжие, а Русия обещава да не я напада. Сега Русия я напада вероломно. Не можеш да преговаряш с терорист, няма как да се биеш с голи ръце срещу гаубиците. Само така се говори с такива хора – от позицията на силата“, посочи Манол Пейков.

„Колко време си представяте да продължи тази война?“, попита го Александър Симов. Колкото трябва – отвърна му опонентът му.

„Аз съм бил в Донбас и там мир нямаше, водеше се вътрешна война. Това е народ, който се защитава“, заяви Пейков.

„Хората искат България да не бъде забърквана в конфликт и да е на страната на мира“, подчерта представителят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

„Няма страна на мира, има страна на Ким Чен-ун, Даниел Ортега, Башар Асад и Александър Лукашенко. Това са хората, които подкрепят Путин. Целият свят каза думата си. Нашето място е при цивилизования свят“, развика се Пейков.

„Това, че светът има някакво мнение не значи, че България трябва да го следва. Ние трябва да сме на позицията да се спре войната“, отвърна му Симов.

„Няма как да се разсъждава по друг начин. Мирът ще настъпи, когато бъде изтласкан от Украйна и последният руснак“, обяви опонентът му.

„Аз говоря от името на нормалните български граждани, които не искат да заемаме страна, да гледаме собствените си проблеми“, каза Александър Симов.

Покрай войната, Симов и Пейков се счепкаха и за изборните резултати.

„Вие и вашите съмишленици отидете в Украйна и помагайте там за изтласкването, защо трябва да замесвате цяла България?”, попита Симов.

„Коя е България, вашата България на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, клетите 9%, в чужбина са 2?”, отвърна му Пейков

„Извинявайте, от позицията на вашите 7% ли ми говорите”, репликира социалистът. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7067 92

Свързани новини

Коментари 92

Добави коментар
ттт

2022.10.14 | 19:56

35
Само руски тролове тук ... Марш в Сибир идиоти, тук е Европа цивилизацията, а не кочината Раша.....
В Сибир не трябва

2022.10.15 | 22:16

92
Всички български села и градове като руски превърна в кочина за кучета.
Майтапчи Йово

2022.10.15 | 03:34

85
Тикво, майка ти те търси, че ти бил протекъл памперса:)))!

2022.10.14 | 21:22

63
Малее пълно е с американо-украйнски педал тролове тука

2022.10.14 | 20:22

41
Глупак ЕС се разпада никой не ще да плаща на Посрайна
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.14 | 18:40

1
forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/ ---------- Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Долу полицейско-циганско-жидовско ИГО

2022.10.15 | 22:14

91
На референдума съветските граждани гласуваха с абсолютно мнозинство за запазването на СССР, но на бъдещото ръководство на Русия не му пукаше за волята на гражданите! Първо, предателите се съгласиха с външните господари и след като унищожиха страната, те я отнесоха до банките на своите западни господари, а когато хората започнаха да подозират измама, те организираха война.Под претекст за санкции, западните господари конфискуваха страната, изнесена в техните банки и, като вдигнаха цените на всичко, отново ограбиха робския народ.Но не всичко беше конфискувано - за марионетки - предателите бяха оставени пари за разходи и им беше позволено да ги отведат в страни, които не подкрепят санкциите. И след всичко това за желанието за изграждане на многополюсен свят не е нужно да говорим, защото робовладелците и робите са двата полюса от 1991 г. насам.Също така и всички санкции срещу обикновени хора, пенсионери и хора с увреждане.За елита нищо не се е променило, Розенбаум и други елит-евреите на руски шоу-бизнес изнася концерти в Чехия и Германия.

2022.10.15 | 16:00

90
тъй тъй

2022.10.14 | 19:18

12
E те това те става като си спрял медикаментите

2022.10.14 | 19:11

11
Смърт мръсна да бъде за теб и за семейството ти

2022.10.14 | 19:09

9
Няма как да полудееш повече.
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.14 | 18:40

3
youtube.com/watch?v=Ni-JjIPkygU ---------- Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... На 35 секунда - портет на Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 - цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 - Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.14 | 18:40

2
youtube.com/watch?v=jiBXmbkwiSw ---------- Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти/фашисти!!! От 9-та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
Голяма новина

2022.10.14 | 22:23

72
Два родоотстъпника се скарали. А дано се избият.

2022.10.15 | 11:05

89
дано

2022.10.15 | 09:58

88
Да живее България! Слава на Русия!
Еми...

2022.10.15 | 06:03

87
два боклука се замерят с фъшкии, интересен филм.
БЪЛГАРСКИ Б О К Л У Ц И

2022.10.15 | 04:23

86
КОЙ ОТКРАДНА ОТ АРМАТУРАТА НА АРЕНА АРМЕЕЦ БЕ? :)
София

2022.10.14 | 21:25

67
България не иска да участва в тази война !!!
Майтапчи Йово

2022.10.15 | 03:32

84
Народът... от кога еврогейовете станахте... народа бре, аланкоолу:)))?!?
Народът

2022.10.15 | 01:08

77
Българският народ безрезервно подкрепя героичният украински народ в справедливата му борба за свобода.
Майтапчи Йово

2022.10.15 | 03:30

83
Олигофрените като този Пейков дали са ходили при хората в Карловско и региона, които ще трябва да посрещат зимата във... фургони?!? Дали те са по-малко хора от лъскавите задници на украинците, които подобните на него посрещаха в хотели из Бантустаня?!? Едва ли, но може и да се лъжа?!?

2022.10.14 | 19:32

17
Журналистите не трябваше ли да са безпристрастни, защото Цветанка Ризова иска оръжие за Украйна всеки ден!
долния малоумник

2022.10.15 | 01:22

82
А ми като е добре що само квичат и чакат големите победи,укрия е свършена,независимо как ще свърши войната,а тя определено няма да свърши добре за тях,то бляда още не е започнал война даже,први си няква там операция,ами ако вземе да почне война.

2022.10.15 | 01:13

79
Това е добре. Украйна има нужда от повече оръжие!

2022.10.14 | 19:46

30
,,Германски фермери се присъединяват към гражданите в масова демонстрация във Франкфурт срещу Олаф Шолц, Урсула фон дер Лайен, ЕС, НАТО, санкциите срещу Русия и увеличенията на цените на газа и енергията. Те не искат да гладуват и да мръзнат за Зеленски. Ще бъде много гореща есен в Европа и извън нея.''
долния малоумник

2022.10.15 | 01:16

81
Няма памперси щото байдънски ги взема всичките,па и много еврогейци гледам напоследък ги ползват,не ни трябва източник,дават си го по тАлавизора.
Операция "Памперс"

2022.10.15 | 01:11

78
Кремъл изпитва голямо затруднение с доставката на памперси за Вожда. Не могат да внасят заради санкциите, а местно производство няма! "Намираме контрабандно малки количества на изключително висока цена. - заяви източник близък до Кремъл, пожелал анонимност. - Не можем да оставим Вожда без памперси. Всички служби са ангажирани с това като топ приоритет!"

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини