Водещите новини! Руски военен блогър написа колко войници е загубила Москва при Авдеевка и се самоуби (и още…)

  • 21 февруари 2024 19:09

  • 3505
  • 2
Водещите новини! Руски военен блогър написа колко войници е загубила Москва при Авдеевка и се самоуби (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 февруари   

 

„От ПП - ДБ предложихме ясен, открит и честен подход за предстоящите назначения в регулаторите. Скучно ли ви стана?

Думата "регулатори" за мнозина от хората не означава нищо - КЗК , КЗП, КЕВР, съкращения някакви… Всъщност регулаторите са тези, които например:

- отсъждат дали е законно да ти вдигнат цената на тока
- казват има ли картел между големите вериги за хранителни продукти, законно ли е това и води ли до цени понякога в пъти по-високи от тези в Западна Европа 
- решават дали е законно да ти вдигнат цените на горивата
- казват дали е законно да ти вдигнат таксата за мобилния телефон два месеца, след като си подписал договор за друга такса

Примерите всъщност са безброй.

Свикнал си години наред да управляваш еднолично, да си назначаваш удобни роби и да използваш тези регулатори не просто като бухалка, а направо като танк срещу всичко, което стои на пътя ти. И изведнъж се появяват едни хора, които ти казват ясно - или този път нещата с регулаторите ще се случат както в нормална европейска държава, или сме дотук...но нека да се знае, че сме дотук заради вас.

Предполагам е изнервящо, да“.

Ицо Хазарта: Притеснен съм за психичното здраве на Борисов

***


„Целта на меморандума е да върнем фокуса върху това защо сме направили това правителство, защо има НС, което трябва да си довърши работата. В това отношение не трябва да има изненади – това са същите приоритети и задачи, които са дефинирани така, че да не може да се отклонява вниманието от тях“.

Премиерът Денков: Има смисъл това правителство и този парламент да продължат да съществуват

***


Условна присъда за банкерка от Варна, присвоила 440 000 лева.

38-годишната Милена В. имала 7-годишен стаж в банката. Длъжността и́ била „Специалист обслужване на клиенти" в един от клоновете и́ във Варна.

Работила на касово гише и боравела с парични суми в лева и валута. Предвид длъжността си, приготвяла и изпращала така наречените „ценни пратки“, съдържащи парични суми до Централното управление на банката в София.

Условна присъда за банкерка, присвоила 440 000 лв.

***


Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да образува второ дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на бившия административен ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

Образуваха второ дисциплинарно производство срещу Невена Зартова

***


Временната комисия, създадена, за да разследва дейността на Глеб Мишин заседава за първи път. 

Тя беше създадена след като председателят ѝ Атанас Атанасов от „Продължаваме Промяната"—„Демократична България" изнесе информация, че има съмнение за евентуално неправомерно предоставяне на българско гражданство за руснаци от страна на Мишин.

Комисията за Глеб Мишин: Множество несъответствия в документи при кандидатстване за българско гражданство за 2023 г.

***


… подценяването на такива не води до нищо добро. Дори да не стигнат до това, което са намислили, могат да направят много необратими поразии по пътя си. 

Дори ЕДИН убит от „кафявите ризи“ ще е трагедия, дори ЕДИН погубен живот ще е трагедия. Дори едно дете, нападнато от „кафявите ризи“, защото е проявило мнение, обратно на тяхното, ще е трагедия. 

А в българския парламент е пълно с глухи и слепи, взимачи на заплати и сглобяващи лични тарикатлъци, които не смятат, че това е проблем, въпреки че се случва под носа им и въпреки, че те са онези, които имат властта да го пресекат. Те не смятат, че руска партия в българския парламент е проблем. По време, когато онази „държава“ ни е обявила за неприятелска и когато води унищожителна война с партньорите ни, заплашвайки да я поведе и с други… примерно с нас. 

Ние биваме отново продавани и предавани отвътре. Колко време им отнема, според вас, да носят на губернаторката тайните, които им се споделят по комисиите, в които членуват? Ден? Час? По-малко?

Те не смятат, че руска партия в българския парламент е проблем…

***


В „страната на свободата“…

Руски военен блогър написа колко войници е загубила Москва при Авдеевка и се самоуби

***


Още от „страната на свободата“, където затварят за неприлични картинки и „богохулство“, като в истинска руслямска република. 

Руска татуистка я грози затвор заради богохулство към Христос

***


Ето ги и другите „напредничави“…

Представител на талибаните заяви, че журналистите извършват „голям грях" като правят снимки, предаде АФП.

Телевизията и фотографии на живи същества бяха забранени при предишното управление на талибаните от 1996 до 2001 г., но засега няма подобен декрет, откакто те се върнаха на власт през 2021г.

Правенето на снимки е голям грях", заяви Мохамад Хашем Шахид Врор, високопоставен служител в правосъдното министерство на семинар за персонала във ведомството в столицата Кабул.

Талибаните: Правенето на снимки е грях

***


Ето къде още лъснаха копейки. С тази разлика, че в Полша ги чака съд за пропаганда на тоталитарен режим. Причината?

„Путин, въведи ред в Украйна, Брюксел и нашето правителство", плакат с такъв текст се появи на трактор, блокирал границата на Полша с Украйна. Също така на предницата на селскостопанската машина се вижда и знамето на Съветския съюз.

Според информация на вестник „Украинская правда" на автора на плаката ще бъдат повдигнати обвинения в пропаганда на тоталитарен режим.

Най-строгото наказание за такова престъпление е ефективна присъда лишаване от свобода със срок от две години, показа справка на екипа на novini.bg.

„Вътрешният министър във Варшава Марчин Кервински, цитиран от израелската медия „Детали", заяви: „Ние няма да толерираме престъпни действия“.  

Протестиращи полски фермери се обърнаха към Владимир Путин за помощ

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
3505 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДА ИЗПРАТИМ СГЛОБКАТА В УКРАЙНА

2024.02.21 | 20:24

2
ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА: peticiq.com/432217

2024.02.21 | 19:39

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини