Комисията за Глеб Мишин: Множество несъответствия в документи при кандидатстване за българско гражданство за 2023 г.

  • 21 февруари 2024 18:19

  • 528
  • 3
Комисията за Глеб Мишин: Множество несъответствия в документи при кандидатстване за българско гражданство за 2023 г.
© Булфото, архив

Временната комисия, създадена, за да разследва дейността на Глеб Мишин заседава за първи път. Тя беше създадена след като председелят ѝ Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има от "Продълваме Промяната" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" изнесе информация, че има съмнение за евентуално неправомерно предоставяне на българско гражданство за руснаци от страна на Мишин.

През 2023 г. в Министерството на правосъдието са постъпили 3738 преписки за несъответствия в документи при кандидатстване за българско гражданство, в които има съмнения за поправки, каза по време на заседанието Борислав Ганчев, началник на политическия кабинет на министъра на правосъдието.

По думите му от началото на мандата на министъра на правосъдието Атанас Славов министерството е подало осем сигнала за общо 78 души, за които е установено несъответствие в документите, представени за придобиване на българско гражданство. Има констатирани общо над 100 души, за които има такова несъответствие, добави още Борислав Ганчев. 

Ген. Атанасов: Схемата на Мишин е покровителствана от службите

Председателят на комисията Атанас Атанасов каза, че може да се проведе изслушване на отговорни лица, които имат отношение към Съвета по гражданство от Министерството на правосъдието, Министерството на вътрешните работи (МВР), Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Съвета по сигурността към Министерски съвет (МС) и др. Той посочи, че ще поиска определени документи и информация, касаеща Съвета по гражданство. 

 Комисията ще работи три месеца и ще излезе с доклад за резултатите от дейността си. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
528 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.21 | 20:05

3
гнусна дребна твар

2024.02.21 | 19:40

2
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
Цв

2024.02.21 | 18:50

1
На тоя палячо и лъжец нито дума не може да се вярва.

Добави коментар

Водещи новини