Такситата в Бургас вдигат тарифите от утре

  • 30 януари 2024 17:14

  • 1893
  • 1
Такситата в Бургас вдигат тарифите от утре
© Freepik

Таксиметровите компании в Бургас ще работят с нови минимални цени за километър пробег от утре, след като днес общинските съветници гласуваха промени в минималните ставки на днешното си редовно заседание. Дневната тарифа се повишава до 1,30 лева вместо досегашните 1,09 лева. При нощната тарифа клиентите ще заплащат 1,50 лева за километър пробег вместо 1,30 лева до сега. 

По време на дебатите до изказване от турбината на Общински съвет - Бургас бе допуснат Георги Донев като представител на таксиметровия бранш. Той обяви, че повишаването на минималните тарифи е необходимо. Причина за това е повишаване на разходите за обслужване на таксиметровите автомобили и повишаването на цените на горивата.

Таксиметрови шофьори от Бургас искат повишаване на тарифите с близо 20%

От думите му стана ясно, че цените на таксиметровите услуги трябва да бъдат повишени и заради високите нива на инфлацията. 

В подкрепа на докладната за актуализиране на цените гласуваха 25 общински съветници. Единадесет гласуваха с "въздържал се", а четирима бяха против, информира БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.30 | 21:15

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини