Таксиметрови шофьори от Бургас искат повишаване на тарифите с близо 20%

  • 13 декември 2023 09:13

  • 669
  • 1
Таксиметрови шофьори от Бургас искат повишаване на тарифите с близо 20%
© Novini.bg/ Canva

С близо 20% да бъдат повишени тарифите на таксиметровите услуги в Бургас, настояват от бранша. Превозвачи и таксиметрови шофьори са изпратили предложенията си до общинския съвет и комисията по транспорт.

Последната актуализация на цените е от юни 2022-а година, а от тогава е отчетена инфлация от 15%, се казва в мотивите.

Минималната тарифа от 1.09 лв за км да стане 1.30 лв. Нощната - от 1.19 лв. - на 1.45 лв. 

Таксиджия върна на клиент забравена чанта с 40 000 евро

"Това е искане в защита на шофьорите, а на Общинския съвет оставяме да защити интересите на клиентите, като реши каква ще е максималната цена. Минималната работна заплата предстои да се вдигне от нова година. Цените в сервизите, което е едно основно перо на шофьорите, са се вдигнали най-малко двойно. За да се поддържа, да бъде рентабилна тази професия, трябва да е минимумът, който искаме", каза организаторът на подписката Борислав Първанов. 

Дали повишаването на тарифите няма да отдръпне клиентите?

"Че те клиентите винаги могат да избягат. Защо не избягат от магазина? И там се вдигна всичко, без никакво ограничение. И хората пак купуват", изразиха мнение и таксиметровите шофьори. 

Такситата да влизат и в района на автогарите "Юг" и "Запад" е също сред исканията на шофьорите. Те настояват и за поставяне на еко тоалетни на някой от таксиметровите стоянки. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
669 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.13 | 09:51

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини