Ваня Григорова председател на СОС! Защо пък не?

  • 22 януари 2024 13:55

  • 3758
  • 0
Ваня Григорова председател на СОС! Защо пък не?
© булфото /архив/

Три месеца софийските общински съветници провеждат първото си заседание без да успеят да свършат нещо по същество, т.е. да си изберат председател на СОС и да конструират работещи структури в съвета. По този начин, както е логично да предположите, се вреди както на данъкоплатците, така и се връзват ръцете на кмета Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, чиято работа е зависима от тази на общинския съвет.

Сн. личен архив

От 13 ноември до днес градските съветници на най-населения български град се събират всяка седмица, но заседанията им се водят като продължение на първата им сесия – иначе казано, въртят на празни обороти.

Затова и юристите вече припомнят какво гласи законът: че

“ако в продължение на три месеца общинският съвет не проведе заседание, правомощията му се прекратяват с решение на ОИК и в тримесечен срок се произвеждат нови избори за общински съвет”.

Този четвъртък съветниците пак ще се съберат, но вероятно пак нищо няма да произведат. Впрочем и нови избори едва ли ще доведат до нещо по-конструктивно.

Вече се питам дали пък нарочно избирателите не гласуват така както го правят от няколко години насам, за да покажат, че не желаят да бъдат ръководени от досегашните по познатите начини?!

Партийно-листовата избирателна система вече не издържа проверката на времето и показва повече дефекти, отколкото положителни резултати.

Общинските съветници в столицата се въртолят в параграф 22 с ялови предложения, които едно след друго капят като гнили круши. Не разбирам обаче как и защо никой досега не предлага Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на да стане председател на СОС! Не са ли показателни резултатите й на местните избори преди три месеца, когато опонентът й спечели по-скоро математически едва с близо 4000 гласа. Знам, че става въпрос за различни гласувания – едните за кмет, другите за общински съветници. Но нали накрая едните и другите работят заедно и са в пряка и тясна зависимост помежду си, а и всички кандидати за кметове са и водачи на партийните листи!

Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на може да извади СОС от блатото, защото е човек, който доказано знае и може да работи на терен,

за разлика от много други празнодумци, които само лалат и нищо не вършат.

Няма лошо партийните представители в СОС да пробват в четвъртък и този вариант. Така и така вече три месеца правят едно и също, но напразно чакат различни резултати…

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3758 0

Свързани новини

Водещи новини