ОД на МВР - Шумен планира специализирани полицейски операции за предстоящия студентски празник

  • 07 декември 2023 14:58

  • 679
  • 1
ОД на МВР - Шумен планира специализирани полицейски операции за предстоящия студентски празник
© pixabay

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен планира специализирани полицейски операции около и по време на студентския празник 8 декември, съобщиха от пресцентъра ѝ.

Засилено ще бъде полицейското присъствие в района на местата, където ще има празнуващи. Целта е да не се допусне нарушаване на обществения ред, управлението на превозни средства след употреба на алкохол, наркотични вещества и без необходимата правоспособност, на технически неизправни автомобили, като и продажбата на акцизни стоки без бандерол, отбелязват от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Нейни служители вече са извършили проверки в къщи за гости, питейни и увеселителни заведения, провели са срещи с управители на фирми, упражняващи охранителна дейност и са предприели мерки за повишаване на контрола по време на студентския празник.

По информация на полицията в Шумен празненства ще има в три заведения. Резервации от студенти има и в една от дискотеките в града, както и в къщи за гости, в три общини във Велики Преслав и в една - в Нови пазар.  

МВР предприема мерки за безпроблемното протичане на студентския празник

В резултат на засиления контрол и поредиците от специализирани полицейски операции се отчита намаление на престъпността през 2022 г. в Шуменска област в сравнение с предходната година, каза пред журналисти директорът на ОД на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов при провеждането на специализирана полицейска операция в областта в края на януари. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2023.12.07 | 15:51

1
Коректен ъпдейт в закона е след сваляна на регистрационната табела издаване на предписание за 3 месеца при психолог и явяване в РУ за описване на резултата, ще намалят ПТПтата.

Добави коментар

Водещи новини