МВР предприема мерки за безпроблемното протичане на студентския празник

  • 06 декември 2023 15:07

  • 1512
  • 0
МВР предприема мерки за безпроблемното протичане на студентския празник
© МВР
Слушай новината Слушай новината

От Министерството на вътрешните работи са предприети всички необходими мерки, които да гарантират спокойното протичане на празника на студентите – 8 декември.

От Главна дирекция „Национална полиция“ е създадена организация за осигуряване на обществения ред и безопасността по пътищата както на празнуващите, така и на онази част от хората, които няма да се включат в студентските прояви.

Проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност са извършени в 515 обекта – увеселителни, туристически и храмове. Това каза на брифинг главен инспектор Йото Василев от ГДПБЗН. От служителите на пожарната са проверени вентилационните и пожарогасителните системи, евакуационните планове и са проведени разговори с персонала. В 58 обекта са констатирани известни несъответствия, за които са предприети съответните мерки.

На територията, обслужвана от СДВР, са установени местата, където се очакват празнуващи. Проведени са разговори с ресторантьори, хижари, хотелиери и фирмите, ангажирани с охраната на обектите им, съобщи комисар Пламен Колев, началник на отдел „Охранителна полиция“ - СДВР. 

Студентите ще платят повече за 8 декември

Инспектор Милорад Йорданов от „Охранителна полиция“- ГДНП, посочи, че е изпратено писмо до всички областни дирекции на МВР да се проведат срещи със собственици на охранителните фирми на обектите, в които се очаква да има празнуващи, да не се допускат хора с агресивно поведение и такива, носещи нерегламентирано оръжие, както и непълнолетни лица без придружители.

Служителите на „Пътна полиция“ ще следят за недопускане на нарушения и тежки инциденти, осигурено е засилено полицейско присъствие. При необходимост в първия и последен ден с очакван най-интензивен трафик, екипите имат готовност да подпомагат и регулират пътното движение. Ще има и засилени проверки за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, каза зам.-началникът на отдел „Пътна полиция“, ГДНП комисар Мария Ботева. Тя призова празнуващите внимателно да се осведомят за метеорологичната обстановка на местата, към които смятат да се насочат с автомобилите си, да поемат добре екипирани, с пълен резервоар гориво и да проверят съдържанието на автоаптечките в автомобилите си, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини