Кметът Васил Терзиев пали светлините на коледната елха в София утре

  • 30 ноември 2023 17:00

  • 563
  • 2
Кметът Васил Терзиев пали светлините на коледната елха в София утре
© СО

Точно в 19 часа на 1 декември (петък) кметът Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите ще запали празничните светлини и коледното дърво на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За първи път това ще стане на новото пешеходно пространство на столицата — площада около храм-паметника “Св. Александър Невски”. Най-емблематичната софийска забележителност ще засияе с ново архитектурно осветление, което подчертава културното наследство, а през целия декември площадът от ул. “Г. С. Раковски” около храмовете „Света София“ и „Св. Александър Невски“ ще заживее с празнични концерти, украса и различни активности за гражданите и гостите на града.

Програмата за запалването на светлините на коледната елха на София на 1-ви декември включва концерт от 18.00 ч. на детски танцови и музикални състави, вокално изпълнение на Елена Сиракова, и интерактивния пърформанс „Лумини“ с феерични светещи кукли и характери на „Жар Театър“ и „Фест Студио Жар“. Дядо Коледа ще пристигне на тържеството, за да се снима с децата. 

Празнична почивка и новогодишни куверти - колко по-скъпи ще са тази година?

През целия празничен месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Целта е да бъдат изпробвани варианти за дългосрочното обживяване на тази знакова за столицата зона. В духа на посланието на инициативата “Светлината в теб” се предвиждат празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея “Елхи на таланта”, коледен базар за храни, напитки и творчески продукти. Кампанията включва още коледен концерт на 20 декември с участието на Смесения хор към Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, а кулминацията е традиционният голям концерт за посрещане на Нова година, организиран от Столичната община.

Една от първите заповеди на новия кмет на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите след встъпването му в длъжност по-рано този месец бе пространството около храм-паметника "Св. Александър Невски" да се освободи от паркоместа, което е в синхрон с плановете за развитието на историческия център на столицата и множеството предложения от граждани и експерти за обособяване на площада като публично пространство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
563 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.30 | 20:32

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
Анонимен

2023.11.30 | 17:07

1
Мокри кукли от новите бизнес центрове, има датмици отгоре навсекъде кат по хотелите.

Добави коментар

Водещи новини