Омбудсманът открива фотоизложба за хора със Синдром на Даун

  • 30 ноември 2023 13:38

  • 135
  • 1
Омбудсманът открива фотоизложба за хора със Синдром на Даун
© Омбудсман на Р. България

Омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент ще открие утре, 1 декември 2023 г., фотоизложбата „Огледала на любовта. За любовта от първо лице“.

Събитието ще се проведе от 10.00 ч. в институцията на обществения защитник, в Клуба на V етаж - ул. „Георг Вашингтон“ № 22, и е посветено на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Изложбата е част от Националната кампания на омбудсмана „За правата на децата и хората с увреждания“, в рамките на която се провеждат редица инициативи, дискусии, информационни дни и срещи с организации на хора за и с увреждания за промяна на законодателството и създаване на добри административни практики.

Фотоизложбата „Огледала на любовта. За любовта от първо лице“ се организира съвместно с Фондация „Движение на българските майки“ и Сдружение „Синдром на Даун-България“. Това е фотопроект на Росица Букова, активен защитник на правата на хората от уязвимите групи в обществото ни. И има за цел нагледно да покаже, че хората със Синдром на Даун могат да живеят достойно, когато за тях се грижи подкрепеното им семейство и когато общността приема това като нещо напълно нормално.

Изложбата е знак на уважение и внимание към близките и родителите, които дават на детето си цялата грижа и любов, чрез които хора със Синдром на Даун достигат възраст, която иначе трудно биха стигнали, ако прекарат живота си в институции.

Код здраве: За децата със Синдром на Даун с любов

Героите във фотоизложбата имат една хромозома повече, а това ги прави винаги усмихнати, слънчеви и обичащи. Те носят невероятна енергия и сила за живот, излъчват позитивни емоции и истински чувства, които не крият. Показват, че техният живот е достоен пример за уважение, което ние като общество сме задължени да им дадем.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
135 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.30 | 16:59

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини