Бедственото положение в община Омуртаг няма да бъде удължавано, учениците се връщат в клас

  • 28 ноември 2023 17:20

  • 721
  • 1
Бедственото положение в община Омуртаг няма да бъде удължавано, учениците се връщат в клас
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Бедственото положение в община Омуртаг няма да бъде удължавано. Утре, 29 ноември, учениците се връщат в клас, съобщи за БТА кметът на общината Ешреф Ешрефов.

По данни на администрацията всички пътища в общината са проходими при зимни условия. В повечето населени места електрозахранването е възстановено.

Днес е оказано съдействие на жителите на трите села – Обител, Първан и Веселец, нуждаещи се от хемодиализа, да стигнат до болницата в Търговище, добави кметът.

Бедстващи български и румънски граждани са спасени от пожарникари от Омуртаг

Работи се и по разчистването на улиците в общинския център. Проблем има със стръмните участъци, а техниката се възпрепятства от паркирани автомобили, обясни Ешрефов.

От Областното пътно управление казаха, че в областта видимостта е добра. Над региона вали слаб дъжд. Настилките са мокри. Всички пътища са проходими при зимни условия. Предстои уширяване. Затворен остава единствено участъкът между селата Пролаз и Вардун в община Търговище.  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.28 | 23:01

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини