Кметът на Варна: Бедственото положение остава до края на утрешния ден

  • 28 ноември 2023 14:12

  • 598
  • 1
Кметът на Варна: Бедственото положение остава до края на утрешния ден
© Булфото (архив)

Бедственото положение във Варна остава до края на деня утре, 29 ноември. Давам кратък срок на компетентните общински звена и частни фирми градът да се обезопаси и разчисти ударно. Това написа във Фейсбук профила си кмета на Варна Благомир Коцев. 

На заседанието на антикризисния щаб поисках и доклад за аварийните дейности от последните 10 дни.

Важно е да разберем къде сме се справили добре и къде има още място за подобрение. Това ще ни помогне да работим по-ефективно при следващата природна заплаха.

В тази връзка маркирам следния проблем, който се открои по време на бедствието. Съгласно Плана за защита на населението при бедствия е трябвало общината да сключи договори с пет посочени в плана фирми, които да поемат аварийно-възстановителните работи. Такива договори обаче няма сключени. По тази причина поисках гаранции и решения от щаба за  бързото възстановяване от бедствието, пише още Коцев. 

Заради ураганния вятър: Бедствено положение във Варна

Бедственото положение във Варна бе обявено на 19 ноември заради силния ураганен вятър и валежите от сняг. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
598 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.28 | 16:21

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини