Обявиха частично бедствено положение в Сухиндол

  • 28 ноември 2023 16:30

  • 950
  • 1
Обявиха частично бедствено положение в Сухиндол
© Булфото (архив)

Община Сухиндол обяви частично бедствено положение заради липсата на електрозахранване.

Клетките на мобилните оператори не работят и няма връзка с хората от петте села на най-малката община в област Велико Търново.

Авариите са по далекопроводите, отделно от това е прекъсната и електропреносната мрежа в петте села в община Сухиндол. Пътищата са почистени, остава да бъде отворен пътят към Севлиево, за да има достъп до селата Коевци и Крамолин.

Кметът на Варна: Бедственото положение остава до края на утрешния ден

Възстанови ли се електрозахранването, положението ще се нормализира, заяви за БНР кметът на Сухиндол Пламен Чернев. 

"Помагаме на хората, с всичко, което е необходимо. Няма бедстващи хора, няма без храна и без вода. Селата, където няма ток, няма и вода, защото ние сме на сондажи и на помпени станции", посочи още Чернев. 

Не работят клетките на мобилните оператори за селата. С генератори се осигурява отоплението и осветлението в дома за болни с деменция в село Горско Косово: "С генератори подаваме електричество, за да може да поддържаме отоплителната инсталация. Готви се в социалния патронаж и храната се кара там с автомобили". 

Частичното бедствено положение ще продължи до възстановяване на електроподаването за населените места в Сухиндолско. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
950 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.28 | 23:03

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини