Продължава блокадата на Прохода на Републиката

  • 30 септември 2023 20:45

  • 2137
  • 4
Продължава блокадата на Прохода на Републиката
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Протестиращите миньори и енергетици продължиха и през нощта, а след това и през целия ден блокадата си при Прохода на Републиката.

Няма промяна в настроението на хората. Те са категорични, че искат гаранция за работните си места и гарантиране на националната сигурност на страната. Те посрещнаха всичко, което идва като информация от страна на правителството с викове "оставка". Днес отказаха да се срещнат с министъра на енергетиката Румен Радев.

Искат той да дойде при тях и го очакваха, но това не се случи. Намерението им е да не се отзоват на поканата на премиера Николай Денков за среща утре.

Димитър Манолов предупреди: Ако бъдат затворени "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток 2", енергийната система ще се разпадне

"Ние не сме излезли за подаяния, за заплати, за обезщетения, за помощи - искаме работа. Искаме достоен труд, достойно заплащане. Това, което смятам, че и досега сме го правили не зле в интерес на държавата и обществото", каза Стефан Стефанов.

"Искаме нашите енергетици да работят да, да се развиват. А не да бъдат съкратени. Ей това искаме", коментира Десислава Петкова.

"Разделени от мантинелите": Радев разговаря с протестиращите на "Тракия"

Миньори и енергетици излязоха на мирен протест и на пътя за Кюстендил, в района на автогара Перник. Те са солидарни с колегите си от Стара Загора. Протестиращите скандираха "Искаме работа, а не подаяния" и заявиха, че вчерашното решение на правителството не ги удовлетворява.

Шефът на "Мини Марица-изток": Интересите на служителите ще са защитени и след 2038 г.

Недоволните миньори се обявиха срещу предвидното в Плана за справедлив преход спиране на въгледобива и настояха да бъдат приети всички внесени в Министерския съвет техни предложения. Днес енергетиците от Перник не блокираха пътища, но по думите им са в протестна готовност, пише БНТ. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2137 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.01 | 12:07

4
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.----> mub.me/handy
Реалист

2023.10.01 | 09:22

3
Сакам кюмур да гора всичко в сажди да стане. На всекъде да смради на мангале ......
Lissa

2023.10.01 | 01:26

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини