Защо мъж се барикадира в общинско жилище и се заля с бензин?

  • 27 септември 2023 08:08

  • 1956
  • 1
Защо мъж се барикадира в общинско жилище и се заля с бензин?
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Мъж се барикадира в общинското си жилище и се заля с бензин. Спецполицаи го изведоха от там късно снощи, защото той отказал да напусне имота, в който няма право да живее.

Месеци наред социалните служители не са успели да се справят със ситуацията. До развръзката се стига в ранния следобед на 26 септември, когато двама братя се барикадират в жилище. На място са изпратени дори снайперисти. Полицията се опитва в рамките на няколко часа да изведе единият от братята, който категорично отказвал да излезе.

В крайна сметка снощи мъжът е бил неутрализиран с електрошок и арестуван. По информация на bTV в момента той се намира в психиатрична клиника, заради влошеното му здравословно състояние.  

Мъж се барикадира и заплаши да се самозапали в София

„Вчера се сложи края на една процедура. Преди време представители от Фондация „Зорница“ за намиране на деца таланти ни потърси за помощ. Те поискаха от нас пространство, което да ремонтират и да развиват в него дейността си. По предложение на кмета Георги Илиев беше гласувано да се предостави къщата на фондацията за ползване в рамките на 10 години“, обясни инженер Денимир Котев, зам.-кмет на район „Слатина“.

Той поясни, че двамата братя живеят в къщата от около година, като веднъж вече са били извеждани от полицията. След това ключалките на вратите в къщата са били сменени, поставена била и ограда. Месец по-късно обаче двамата братя отново се самонастанили в къщата.

„През юли месец фондацията трябваше да влезе във владение. Братята ни помолиха обаче да има някаква отсрочка, докато си намерят жилище. Предложихме да ги регистрираме в списъка за чакащи за общинско жилище, но се оказа, че те нямат адресна регистрация в София“, пояснява инженер Денимир Котев.

Братът на барикадиралия се в София мъж: Не е опасен

Така се стигнало до инцидента от вчера, кого мъжът се барикадирал на втория етаж и се залял със запалителна течност. Размахвал и някакви оръжия, които по-късно се оказали играчки. Това обаче довело да необходимостта от пристигането на снайперисти.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1956 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.27 | 10:05

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами ------> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини