Задържаният, който се барикадира в ж.к. "Люлин", отива директно в затвора

  • 28 април 2023 13:54

  • 3181
  • 5
© Кадър: БТВ

Обвиняемият Петър Колев е осъден с влязла в сила присъда от 14 април 2020 г. за извършени две престъпления – закана за убийство и хулиганство. Със същата присъда, съдът е постановил да бъде въведене още една по-стара присъда от 2015 г., която е за държане ан наркотични вещества – кокаин. Това съобщи Невена Заркова от Софийска районна прокуратура.

Към днешна дата той е осъден на лишаване от свобода на три години и шест месеца. След като са постъпили материалите в Прокуратурата е предприела незабавни действия по установяване на местонахождението на обвиняемия. Тъй като той не е намерен на известните адреси, на 3 юни 2020 г. той е обявен за общодържавно издирване. На 16 февруари 2020 е издадена европейска заповед за арест. Той е обявен за международно издирване с шенгенски идентификационен номер и по канала на международната организация Интерпол, добави тя. 

В момента е задържан, след като на 23 април т.г. след като е шофирал в района на "Люлин" не е подал мигач след излизане на тунела. Той не се е подчинил на сигнализацията на униформените и докато се е отдалечавал е ударил таксиметров автомобил, в който се е опитвал да се качи пешеходец. В следствие на това пътнотранспортно произшествие е нанесена телесна повреда на пешеходеца. В момента той е в болница, има сериозна вероятност да му бъде ампутиран крака, утчони Заркова. 

По време на разследването на ПТП-то се е стигнало до лицето, което е вписано в документа за извършен технически преглед на автомобила. Това лице е задържано за 24 часа и разпитан като свидетел. Той заявил, че не той е шофирал автомобила, а неговия вуйчо - именно обвиняемият Колев. Същевременно по делото са налице и доказателства за адреса, на който Колев пребивава. Адресът е посетен от органите на полицията и тогава се стигна до инцидента в четвъртък, посочи още Невена Заркова. 

Барикадиралият се в „Люлин”: Очаква се повече информация по случая

Наблюдаващият прокурор повдигна обвинение на Петър Колев по три престъпления: ПТП с пострадало лице, неизпълнение на полицейско нареждане и държане на огнестрелно оръжие без разрешително. Колев ще влезе директно в затвора, за да излежи присъдите, които има.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3181 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гонзо

2023.04.29 | 08:47

5
Ама как сте го издирвали 3 год. като майка му е наемала постоянно жилища нали се наблюдават най блозките или това не е съмнително да наемаш апартаменти явно избирателно издирвате

2023.04.28 | 17:00

4
ако тоя малоумник беше в затвора човека сега щеше да си има крак......

2023.04.28 | 15:07

3
ква уродлива скочубра...

2023.04.28 | 14:28

2
А ДИРЕКТНИТЕ УБИИЦИ ЗАЩО НЕВЛИЗАТ ВЕДНАГА
БРАВО

2023.04.28 | 14:07

1
ТРОТИНЕТКА МУ ТУРЕТЕ В ГЪЪЗО . .

Добави коментар

Водещи новини