Водещите новини! Нови случаи на опасно шофиране и тежки катастрофи. Денков: Реакцията на държавата беше мигновена (и още…)

  • 08 септември 2023 13:21

  • 1323
  • 1
Водещите новини! Нови случаи на опасно шофиране и тежки катастрофи. Денков: Реакцията на държавата беше мигновена (и още…)
© НоваТВ/БНТ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 септември   

 

Шофьор мина директно през кръгово кръстовище, отнесе огражденията, навлезе в насрещното и се заби челно в движещ се автомобил в Перник.

Жената, която е била в колата, е настанена в болница със счупени крак, ръка, гръбнак и ребра.

Според Прокуратурата 19-годишният шофьор ще бъде задържан за 72 часа и ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда.

Шофьор отнесе огражданията на кръгово кръстовище, влезе в насрещното и се заби челно в кола

***

Запис с опасната маневра предостави шофьор на автомобил, който се е движил зад нарушителя. Той за малко не е бил блъснат от него, след като колата му се завърта и застава в посока обратна на движението.

„Бях в ступор. Спрях, защото карах достатъчно бавно и на дистанция от него. Вътре се забавляваха хората. Обърнаха и си заминаха”, споделя Любомир Иванчев.

Отново опасен дрифт в центъра на столицата

***

Реакцията на държавата беше мигновена. Това заяви премиерът Николай Денков от парламентарната трибуна по повод наводненията по Черноморието и обявения Ден на траур в държавата.

„Валежите започнаха през нощта, а още сутринта, преди да бъде обявено бедственото положение, на място бяха 11 екипа на пожарната с 35 служители, както и два екипа водолази, които започнаха веднага да подпомагат изтеглянето на застрашените хора от съответните региони. Наред с хората, които живеят в застрашените населени места, имаше и около 4000 туристи, по данни на туристическите служби“, посочи премиерът.

Денков: Реакцията на държавата беше мигновена

***

Костадинов показа карта на законните сечища в България, която премиерът отказа да погледне, по негово настояване.

От своя страна лидерът на „Възраждане“ попита какво премиерът смята да предприеме по отношение на законните сечища у нас.

"Аз не съм ви подчинен да ми казвате какво да правя и тази карта я гледам през последните 3 дни.

Ако не ви харесва как се правят законните сечища в България, предложете закони, защото това е вашата работа", обърна се Денков към Костадинов.

"Аз не съм казал, че ще има  валежи, а че ще има бедствия, защото това показват законите на науката".

Денков към Костадинов: Аз не съм ви подчинен

***

Денков: От наша страна кабинетът е стабилен, чакат ни тежки задачи

***

„Самият факт, че хората тръгват без план, по който да се действа и като че ли винаги са изненадани от това, което се случва, води до още по-трагични събития", отбеляза експертът.

Трябва да има план за действие при бедствия – да се направи оценка какви са най-вероятните бедствия, всеки един какви роли и отговорности има, както и да има кризисна комисия, която да оценява ситуацията в динамика, поясни Явор Гечев.

Гечев съветва всеки от нас да има готови документи, лекарства, собствен план за евакуация и обмислен безопасен маршрут за изнасяне, за да е готов да реагира в кризисна ситуация. Ако човек не може да евакуира домашния си любимец, нека поне да му остави шанс за живот, призова той и даде пример с вързаните домашни животни на двора.

Явор Гечев: Навсякъде по света се правят и програми за евакуация на животните в кризисни ситуации

***

Мостът на пътя между Царево и Ахтопол е напълно разрушен

***

Открит е мъжът, изчезнал край Лозенец

***

Президентът на САЩ Джо Байдън отпътува за участие в срещата на върха на Г-20 в Индия, след което ще посети и Виетнам, предадоха световните агенции.

Байдън отпътува за Индия за участие в срещата на Г-20

***

Остава тежка ситуацията след наводненията в Гърция, които отнеха живота на най-малко шестима души. Сега епицентърът на кризата е в района на градовете Кардица и Лариса.

Не спират пороите в Гърция, продължава евакуацията на хора

***

Една година от смъртта на кралица Елизабет Втора и една година, откако крал Чарлз Трети седна на престола.

Навършва се една година от смъртта на кралица Елизабет II

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1323 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Здравко

2023.09.08 | 16:09

1
"ОПАСНО ШОФИРАНЕ И ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ" = "ОПАСНО УПРАВЛЕНИЕ И КАТАСТРОФИРАЛА ДЪРЖАВА"

Добави коментар

Водещи новини