Честваме 147 години от Априлското въстание

  • 01 май 2023 10:04

  • 389
  • 3
Честваме 147 години от Априлското въстание
© Кадър - bTV
Слушай новината Слушай новината

За 147-и път България се прекланя пред героите, участвали в Априлското въстание. Как Копривщица и в Панагюрище ще почетат техния подвиг и саможертвата им?

Ще има традиционна възстановка на наследници на героите от онова време и доброволци. Лъчезар Атанасов ще бъде в ролята на Георги Бенковски, Иван Керимидчиев ще бъде в ролята на доктор Рашко Хаджистойчев, Найден Пухов ще бъде в ролята на Тодор Каблешков.

„Това е голяма чест за мен. Понякога дори е страшно, особено когато излезем пред голямата публика на площада“, каза Лъчезар Атанасов.

145 години от Априлското въстание

За Иван Керимидчиев също е голяма гордост.

„От четири години съм в ролята на Тодор Каблешков. Всяка година чувството е неописуемо“, добави Найден Пухов.

Във възстановката в Панагюрище се очаква да участват около 150 души от Национално дружество „Традиция“ от 17 клуба в страната.

Калина Христова
389 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КО ПЕЛЕ ТАТА

2023.05.01 | 11:52

3
НА ГЕОРГИ, ЩЕ УМРАТ :)

2023.05.01 | 10:12

1
Платените от САЩ сороски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 33 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство . Родината ни и е платила с много злато на американското посолство. Дори сега го крадът от Дънки прешънс .После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,на убийците пилоти! Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Ха, ха, ха

2023.05.01 | 10:50

2
Здравейте, тоз ХЕЙТЪРА отгоре съм аз, аналният педал и руски трол на форума, който се подписва с имената на други хора. Като манаф с робска психика обичам не само г-н Путин, а и г-н Ердоган! Затова винаги препоръчвам на всички да намажат анала си с вазелин като мен! Слава на г-н Путин, той знае какво прави! Слава и на г-н Ердоган, нека заедно с г-н Путин началстват над българските помияри!

Добави коментар

Водещи новини