Делфинариумът във Варна връща плуването с делфини

  • 27 април 2023 14:56

  • 535
  • 0
Делфинариумът във Варна връща плуването с делфини
© Делфинариум Варна
Слушай новината Слушай новината

„Делфинариум Варна“ връща плуването с делфини от 1 май. Атракцията бе временно преустановена заради пандемията от COVID-19.

От нея могат да се възползват всички, които имат навършени 12 години. Това не е медицинска или лечебна процедура и също посетителите не трябва да страдат от кожни, психически и други тежки болести, които биха се усложнили във водна среда, съобщиха от делфинариума.

Освен това е строго забранено да се влиза при делфините след употребата на алкохол. Плуването с делфини се извършва с индивидуални поплавачни жилетки. Въпреки това трябва да умеете да плувате поне на елементарно ниво.

Защитени видове делфини зимуват в наши води

Дълбочината в тази част на басейна е 3 метра, а температурата на водата през цялата година е между 21 и 24 градуса. Контактът с делфини се осъществява групово заедно с максимум още пет други посетители.

Преди плуването се провежда инструктаж от треньор, който обяснява какво трябва и не трябва да правите. След това трябва да подпишете декларация, че сте запознати, разбирате условията и ще спазвате указанията на треньорите.

Придружители на участниците не се допускат по време на атракцията. Снимки по време на плуването с делфини се правят само от специален фотограф. Делфинариумът работи и прави в момента по две представления на ден - в 12:00 и в 15.30 часа.

Децата ще могат да се срещнат с любимите си делфини Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Ще се запознаят с невероятните спортни и акробатични умения на животните, като двойно салто, троен аксел и как делфините спасяват човек във водата.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини