Румен Радев изказа съболезнования по повод кончината на писателката Мерсия Макдермот

  • 02 април 2023 13:31

  • 441
  • 0
Румен Радев изказа съболезнования по повод кончината на писателката Мерсия Макдермот
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изразява съболезнования на семейството и близките на Мерсия Макдермот по повод кончината на изтъкнатата историчка и писателка, която беше голям приятел на България, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава напомня, че със своята задълбочена изследователска и преподавателска работа, посветена на България, Мерсия Макдермот оставя забележителна следа в съвременната българска историография.

Почина най-добрата чуждестранна авторка на книги за България

„С книгите и лекционните си курсове тя възпита поколения български учени, студенти и ученици и популяризира в Европа и по света делото на Апостола на свободата Васил Левски, революционера Гоце Делчев и други дейци на българското национално-освободително движение. България остава завинаги признателна за неоценимия й принос и се прекланя пред паметта ѝ“, подчертава още президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

 

Цветелина Кирилова
441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини