Фандъкова: До месец започва изграждането на бул. „Филип Кутев“, който ще свързва "Черни връх" и "Симеоновско шосе"

  • 23 март 2023 15:36

  • 476
  • 0
Фандъкова: До месец започва изграждането на бул. „Филип Кутев“, който ще свързва "Черни връх" и "Симеоновско шосе"
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

До месец ще започне изграждането на булевард „Филип Кутев“, който ще свързва булевардите "Черни връх" и "Симеоновско шосе", заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти, по време на проверка на ремонта на участъка между ул. „Атанас Дуков“ и ул. „Сребърна“, предава БТА.

По думите на Фандъкова разширяването и изграждането на бул. „Филип Кутев“ е един от най-важните обекти за града след метрото и бул. „Тодор Каблешков“, защото това е част от третия градски ринг в най-важната отсечка. Северното платно от изграждащия се бул. "Филип Кутев" от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ вече е пуснато за движение, а до събота трябва да приключи и полагането на последния пласт асфалт. Ще продължи засаждането на дървета около бъдещия булевард, уточни още кметът. 

Кметът на София инспектира ремонта на улица "Кукуш"

Очакваме това лято да започне работа и по южното платно на новия булевард, каза още Фандъкова. Тя допълни, че в момента движението в ремонтирания участък се извършва в общо четири ленти, а след завършването на булеварда лентите ще бъдат по три в посока.

В ход е издаването на разрешително за строежа на новия бул. „Филип Кутев“. Той ще започне лятото, защото чакаме придобиването на един имот, който е на Софийския университет, каза столичният кмет.

Стойността на отсечката е 6 млн. лева, като това включва корекция на участъка от река Драгалевска, както и подземната инфраструктура, посочи още Фандъкова. 

Цветелина Кирилова
476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини