Фандъкова определи като справедлива стъпка връщането на картата за една линия в градския транспорт

  • 22 февруари 2023 12:58

  • 349
  • 0
Фандъкова определи като справедлива стъпка връщането на картата за една линия в градския транспорт
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Връщането на картата за една линия за пътуване в градския транспорт е справедлива стъпка, коментира кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти, след като провери ремонтите дейности на сграда на училище в Люлин.

Предстои утре Столичният общински съвет (СОС) на редовното си заседание да гласува промяната, която бе приета от комисията по транспорта вчера. Общинските съветници ще обсъдят и гласуват промени в транспортната наредба, свързани със средствата, които се отпускат от Министерския съвет като компенсации за цените на превозните документи.

Фандъкова уточни, че тези средства трябва да покрият разликата между цените на картите, обявени от общината, и намаленията, обявени с решение на Министерския съвет. 

Според кмета на София решението на кабинета да подпомогне местната власт, за да се намалят цените за пътуване с обществен транспорт, е добра мярка. Фандъкова обаче изрази надежда да няма сериозни промени в наредбата, свързана с превозните документи, защото тя е свързана с мащабна реформа в градския транспорт.

Столичани ще купуват карти за една линия от 15 март

Това е голяма реформа, която бе направена с новата тарифна политика и всяка промяна в нея би довела до промяна в разчети и в следващите стъпки, уточни Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

С промените в транспортната наредба, която ще обсъди СОС утре, се намаляват цените на картите за ученици и студенти от 20 лева на 15 лева, а на докторанти от 35 лева на 15 лева за периода за периода от 1 февруари 2023 г. до 31 декември 2023 г. Освен това се позволява безплатното пътуване на деца от 7 до 10-годишна възраст в градския транспорт. За периода от 1 февруари 2023 г. до 31 декември 2023 г. цената на годишната карта за всички линии е 180 лева.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини