КНСБ събра 10 000 лв. в помощ на пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия

  • 22 март 2023 16:08

  • 248
  • 0
КНСБ събра 10 000 лв. в помощ на пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Средства в размер на 10 000 лв. са събрани в рамките на обявената от Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Благотворителния фонд " Проф. д-р Желязко Христов“ към синдиката за подкрепа на пострадалите от разрушителните земетресения в Турция и Сирия. Акцията започна на 9 февруари в знак на съпричастност, съобщават от КНСБ.

Всичко по темата:
Земетресението в Турция и Сирия 661

Събраната сума е преведена на Конфедерацията на турските профсъюзи (HAK-İŞ), която активно набира дарения за разрушените райони и ще бъдат предоставени на пострадалите от бедствието. 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изпрати писмо до президента на HAK-İŞ Махмут Арслан, в което изразява солидарността си, посочват от пресцентъра на синдиката. Оттам информират също, че синдикатът е предоставил материалните дарения, събрани в рамките на благотворителната кампания, на хасковската община Минерални бани, като ще бъдат транспортирани до нуждаещите се в Турция. Материалните дарения, които набираше КНСБ, бяха дрехи и обувки, завивки и одеяла, спално бельо, възглавници, спални чували, шалтета, палатки и др. 

ЕС набира средства за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

На 6 февруари разрушителните земетресения в Турция и Сирия доведоха до хиляди жертви и пострадали.

Мая Йорданова
248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини