Трус с магнитуд от 4,3 по Рихтер люшна района около югоизточния турски град Малатия

  • 19 февруари 2024 13:55

  • 3255
  • 1
Трус с магнитуд от 4,3 по Рихтер люшна района около югоизточния турски град Малатия
© Getty images (архив)

Трус със сила 4,3 по скалата на Рихтер люшна района на град Малатия в Югоизточна Турция в 12:23 часа местно време (11:23 часа българско време), съобщи ТРТ Хабер, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

По информация на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) епицентърът на земетресението е на дълбочина 17,7 км. в селището Доганшехир.

Не се съобщава за пострадали и щети. Трусът е предизвикал силна паника сред населението. Усетен е бил и в съседните окръзи.

Малатия е сред най-пострадалите окръзи от разрушителните земетресения в Югоизточна Турция преди една година. В града и в областта има много повредени сгради, както и семейства, останали без жилища, които се приютяват в контейнери.

ЕС отпуска 400 млн. евро на Турция за възстановяване от миналогодишните земетресения

Около един час по-рано друго земетресение с магнитуд 3,5 бе регистрирано в района на Бурса. То бе усетено и в Истанбул.

По информация на АФАД епицентърът на земетресението е бил на дълбочина 13,2 км в град Гемлик, община Бурса.

Трусът е предизвикал уплаха и паника сред учениците в учебните заведения в Гемлик и и близкия град Орхангази, като децата се втурнали да бягат навън.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.19 | 18:39

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини