Ремонтират 150 детски площадки в София

  • 10 януари 2023 13:46

  • 323
  • 0
Ремонтират 150 детски площадки в София
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

150 детски площадки в столицата ще бъдат обновени през тази година. Това ще се прави на етапи, които са разписани в план за ремонта им. Предстои на следваща сесия той да бъде разгледан, съобщи шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Преценката кои площадки да бъдат ремонтирани е на районните кметове. Столична община пък ще им предостави парите. Част от тях ще са изцяло нови, а други ще се обновят, като основният критерий ще е спешност.

Нашата основна задача е да осигурим възможност на хората да живеят в по-добра среда. Децата на младите семейства имат нужда от места за игра. Наред с това работим за калните точки, ремонт на тротоари, каза още Георгиев. И обясни, че през последните години са ремонтирани стотици площадки  и са инвестирани милиони левове в тях, пише 24 часа.

Надяваме се да има държавен бюджет за 2023 г., за да можем да не работим по стария. Лично ще настоявам средствата от приватизация да бъде насочван към детски площадки. Третият източник  ще е европейско финансиране, обясни още председателят на СОС.

Шефът на СОС: Ремонтът на жълтите павета е безобразен, няма да платим

От общината апелираха да не се чупят новите детски площадки. И дадоха пример с изградена площадка за деца с увреждания в "Илинден", но люлките са били постоянно чупени и общината е била принудена да ги демонтира.

Росица Валентинова
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини