Жители на кв. "Лагера" сами ремонтират пътя пред блока си

  • 06 януари 2023 10:16

  • 286
  • 2
Жители на кв. "Лагера" сами ремонтират пътя пред блока си
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Жители на столичния квартал "Лагера" сами изграждат и ремонтират пространството около блока си, което е и единственият път, по който хората могат да стигнат до домовете си.

Години наред общината им обещава ремонт, който и до сега не е осъществен, а положението пред блок 38, който има 5 входа, е бедствено, пише БНТ.

"Аз и моето семейство живеем тук от около 20 години. Положението винаги е било такова, даже и по-драматично. Преди десетина години със съседите от 5 входа събрахме лични средства и донякъде успяхме да облагородим пространството, за да бъде проходимо. Въпреки това продължаваме да нямаме улица в истинския смисъл на думата", казва Светослав.

Подавани са жалби и сигнали, както до община "Красно село", така и до Столична община, но те са без резултат, защото отговорът на институциите е, че съседната улица свършва до някъде и проблемният участък се води междублоково пространство.

Милчев: През 2022 г. са ремонтирани основно само 7 км пътища, къде са парите?

Улицата, на която трябва да се намира блок 38, е изградена неправилно, посочи заместник-кмета на район "Красно село" Николай Веселинов. В устройствения план е предвидено доизграждане, но за целта трябва да бъдат премахнати гаражни клетки и бетонова основа, направени от строителите на блока.

Цветелина Кирилова
286 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2023.01.06 | 10:27

2
Един съсед в Орландовци така направи преди години, дойдоха тиквите и му треснаха глоба за незаконно строителство.

2023.01.06 | 10:24

1
Точно така! Да не забравят после да минат през общината да си платят данъците хахах

Добави коментар

Водещи новини