Ст. комисар Александър Джартов е новият шеф на пожарната

  • 28 ноември 2022 18:25

  • 1833
  • 7
Ст. комисар Александър Джартов е новият шеф на пожарната
© Facebook/ Пожарна безопасност и защита на населени
Слушай новината Слушай новината

Със Заповед на министъра на вътрешните работи настоящият заместник-директор на ГДПБЗН и директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ ст. комисар Александър Джартов поема ръководството на структурата. Заповедта е за временно преназначаване на длъжност за срок до една година.

Гл. комисар Николай Николов изгради една работеща и ползваща се с висок авторитет структура. Той посочи и кандидатурата на новия ръководител с аргументите, че ст. комисар Джартов познава добре работата на Главната дирекция, има визия за нейното развитие и надграждане и се ползва с добър международен авторитет, съобщи главният секретар на МВР.

Той изрази убеждението, че служителите на Главната дирекция ще подкрепят новия ръководител, за да продължи модернизацията на службата и да се съхрани изграденият ѝ висок обществен авторитет.

Гл. комисар Николов с прощални думи като шеф на пожарната

Ст. комисар Александър Джартов благодари за оказаното му доверие и подчерта, че ще продължи досегашната политика, реализирана в ГДПБЗН. Той очерта основните приоритети, които ще залегнат в неговата работа – изграждане на ефективна система за управление на риска от бедствия в България, постигане на устойчивост и дигитализация в работата на Главната дирекция, реализиране на големите проекти, финансирани по Оперативни програми.

Ст. комисар Джартов призова колегите си да работят в екип, да бъдат инициативни и да спазват етичните правила.

Ст. комисар Александър Джартов е роден през 1980 г. Висшето си образование завършва през 2002 г. в Академията на МВР, факултет „Пожарна и аварийна безопасност”, с придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър”, а през 2005 година придобива образователно-квалификационна степен „магистър”. В системата на МВР е назначен на 01.10.2002 г. на длъжност – инструктор І степен в ДПК, ПД и ООР при РДВР – Перник.

Последователно е заемал следните длъжности:

- инструктор І степен и инструктор ІІ степен в ДПК, ПД и РО при РСПАБ – Радомир;

- ВрИД началник на РСПБЗН – Радомир ІІ степен към ОДМВР – Перник;

- началник на РУПБС – Перник към ОДМВР – Перник и началник на РСПБЗН – Перник към ОУПБЗН – Перник;

- директор на дирекция „Критична инфраструктура, превенция и контрол” при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР;

- директор на дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР - със заповед на министъра на вътрешните работи от 13.10.2022 г. е преназначен на длъжност заместник-директор, той и директор на дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“, която заема и понастоящем.

Награди: За постигнати високи професионални резултати многократно е награждаван с „Обявяване на благодарност” и с „Писмена похвала”. Последователно е награждаван с „Почетен знак на МВР – I, II и III степен“ и с почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга“ - III степен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1833 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.28 | 21:38

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
анонимен

2022.11.28 | 20:37

6
Айде поредният разписвач на документи на висока позиция. Да ни е честит!
Спас Кьосев

2022.11.28 | 20:36

5
Перничанин назначава протежето си, пенсионира се и го пуска после напреде. ПОЗОР СТЕ ГЕРБЕРИ СМЕШНИ!
Георги Кузманов

2022.11.28 | 19:18

4
без да е участвал в нито едно голямо бедствие стигна до тази позиция....евала...
Пламен Донков

2022.11.28 | 19:17

3
Как без грам управленски опит те слагат на тази позиция?
Николай Николов

2022.11.28 | 19:16

2
Аман от Герберщина....
Стоян Станков

2022.11.28 | 19:12

1
Айде поредното протеже на ГЕРБ, голяма промяна, голяма реформа - после пак ще реват, че са им малки заплатите

Добави коментар

Водещи новини