Екипи на пожарната провериха храмове и манастири в Кюстендилско

  • 19 април 2022 14:57

  • 640
  • 0
Екипи на пожарната провериха храмове и манастири в Кюстендилско
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Екипи на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност" извършиха проверки за спазването на правилата и нормите за пожарна безопасност в 25 черкви и 3 манастира в Кюстендилско преди Великденските празници, съобщават от Областната дирекция на полицията.

На църковните служители са дадени указания за ограничаване на предпоставките за възникване на пожари. Нарушения по храмовете и манастирите в региона по спазването на пожарната безопасност не са констатирани. 

Спасиха от пожар широколистни гори в Омуртагско

На Великден – 23-24 април, е осигурено дежурство от служители на Регионалната служба "Пожарна безопасност", които да следят за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в православните храмове.

Регионалната дирекция "Пожарна безопасност" призовава гражданите за повишено внимание и за спазването на основните правила за пожарна безопасност. 

При инцидент да сигнализират на тел. 112.

В най-големия манастир - Рилския,  пушенето е забранено и в двора на Светата обител, припомня началникът на Противопожарната служба в гр.Рила Стефан Тахтаджийски:

"И в двора, в целия манастирски комплекс, да, да. Извън портите, навън, вече може. А иначе вътре не. Това манастирската управа си го реши да не се пуши и в двора включително. Така че забранено е, предаде БНР.

Мая Йорданова
640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини