Румен Радев откри високотехнологичен завод за автомобилни компоненти във Враца

  • 24 ноември 2022 13:52

  • 628
  • 2
Румен Радев откри високотехнологичен завод за автомобилни компоненти във Враца
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Високотехнологичните и експортно ориентирани предприятия с висока добавена стойност имат значим принос за модернизацията на страната.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на церемонията по откриване на нов завод за автомобилни компоненти във Враца на компанията "Теклас - България", която е сред водещите инвеститори у нас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Koмпaниятa е специализирана в производството на ĸayчyĸoви и плacтмacoви издeлия зa нaй-гoлeмитe aвтoмoбилocтpoители в света, като в своята дейност разчита на съвременни технологии, роботизирани системи и екологичен подход. Заводи на „Теклас“ са изградени в Турция, България, Сърбия, Китай, Мексико и САЩ. Инвестицията в шестия завод на компанията у нас е в размер на 20 млн. лв., а разкритите работни места са 300, с тенденция да се увеличават през следващите години. 

Радев открива нов завод за автомобилни части във Враца

Държавният глава определи като крачка напред за българската икономика направената мащабна инвестиция. Компанията е вложила над 190 млн. лв. в предприятията си у нас, а годишният й оборот надхвърля 500 млн. лв. Президентът отбеляза, че изграденият от компанията в Кърджали научно-изследователски център привлича най-добрите инженери в страната и разгръща мащабна развойна и иновационна дейност. „България не само произвежда високотехнологични продукти, а и задава стандартите в производството на подобна продукция“, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Сред участниците в събитието бяха служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев, генералният директор на холдинг „Теклас“ Неби Анъл, посланика на Република Турция у нас Айлин Секизкьок и кметовете на Враца и Кърджали Калин Каменов и Хасан Азис. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
628 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.24 | 14:47

2
Добре, че са турците. Лицемерно копеле!
fd

2022.11.24 | 14:06

1
радев е новия боко, раздава морал по тв и реже лентички, същата мафия с друго име,жалка бг кочина

Добави коментар

Водещи новини