Радев: България работи за дългосрочни и устойчиви решения в енергетиката, които да гарантират независимост и сигурност

  • 25 ноември 2022 20:10

  • 434
  • 3
Радев: България работи за дългосрочни и устойчиви решения в енергетиката, които да гарантират независимост и сигурност
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

България работи за дългосрочни и устойчиви решения в енергетиката, които да гарантират независимост и сигурност на страната и устойчивост при нови енергийни кризи. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща на „Дондуков“ 2 с ръководството на френската компания „Фраматом“. В срещата участва и служебният министър на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския, съобщиха от президентския прессекретариат.

Постигането на енергийна диверсификация е ключов приоритет за страната ни, посочи президентът и открои амбициите на България за разширяване на сътрудничеството с доказани компании в областта на ядрената енергетика.

Росен Христов обсъди с френския си колега сътрудничество в сферата на енергетиката

Държавният глава подчерта също така, че партньорствата в тази сфера ще се градят на прозрачни отношения, на принципите на безопасност и надеждност, следва да са на конкурентна основа и в пълно съответствие с  европейските правила и изискванията на българската Агенция за ядрено регулиране.

Изпълнителният директор на „Фраматом“ Бернар Фонтана изрази готовността на френската компания да разшири партньорството си с България в областта на ядрената енергетика за реализацията на взаимноизгодни проекти.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
434 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.11.25 | 22:32

3
Тоя слуга на злодея в Кремъл ще научи ли най-после и друго стихотворение, или още 4 години ще рецитира едно и също?! Впрочем, няма да са 4, защото българският народ ще изрита националния предател!
PaulaFox

2022.11.25 | 20:26

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
питайте тиквата

2022.11.25 | 20:23

1
от всичко взе "разбира" полуграмотният дебил от хасковските села.

Добави коментар

Водещи новини