Пловдивчани на протест заради премахване на кръгово кръстовище

  • 17 октомври 2022 08:54

  • 443
  • 3
Пловдивчани на протест заради премахване на кръгово кръстовище
©
Слушай новината Слушай новината

Протест в центъра на Пловдив. Той е срещу пробива до Водната палата. Хората са се събрали в близост до кръговото кръстовище, за да изразят несъгласието си от неговото премахване. Протестиращите казват, че причините за недоволството са няколко - промяната на движение на автомобилите и пешеходците, както и сечта на дърветата в района, съобщи NOVA.

Проектът на община Пловдив предвижда кръстовището да стане на две нива, а сега съществуващото кръгово движение да бъде премахнато. Строителните дейности вече са започнали.

Центърът на Пловдив става паметник на културата

„Този пробив е много рисков за живеещите около него. При разкопаването ще излязат подпочвени води. При изсмукването им ще се разместят пластове, които в този район са пясъчни и наносни. Кой ще ме обезщети, като ми падне къщата? Кой ще защити мен и моите деца? Защо нищо не се обсъди и нищо не се видя? Защо крият проекта? Искаме прозрачност. Ще бъдат изсечени 63 дървета, които са защитени по „Натура 2000”. Ще бъде съсипана и площадка, която е направена с европейски средства и за разрушаването ѝ ще бъдат плащани неустойки”, заяви една от протестиращите.

Калина Христова
443 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.17 | 11:39

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Диди

2022.10.17 | 09:22

2
В Пловдив проблема е че няма държавници с топки, който да изведат релсите извън града. Копане на канали, тунели само да усвоим едни пари е любимо на местната власт. Същото е положението с тунелите под гарата и Модър Царевец целия град е станал една тапа
Котарак

2022.10.17 | 09:20

1
Ми направете им квадратно на тия майни.

Добави коментар

Водещи новини