Водещите новини! НАТО и САЩ отговарят с огромно количество оръжия, ако Путин използва ядрено. ООН осъжда референдумите (и още…)

  • 30 септември 2022 13:22

  • 1792
  • 1
Водещите новини! НАТО и САЩ отговарят с огромно количество оръжия, ако Путин използва ядрено. ООН осъжда референдумите (и още…)
© Getty Images/Facebook/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 30 септември   

 

Ако руският президент Владимир Путин използва тактическо ядрено оръжие, НАТО и САЩ ще отговорят с неядрени оръжия обаче в огромно, масирано количество. Такава теза изрази в студиото на „Здравей, България” Владимир Миленски, който е член на Атлантическия съвет.

Миленски е на мнение, че в 15 ч., когато е официалната церемония по подписването на договорите за присъединяване на новите територии и Путин се очаква да произнесе дълга реч, светът ще види „поредната руска трагедия”.

Експерт: НАТО и САЩ ще отговорят с огромно количество оръжия, ако Путин използва ядрено

***

В Съвета за сигурност на ООН днес ще има гласуване на резолюция, осъждаща референдумите в Украйна, предаде Франс прес.

Съветът за сигурност на ООН гласува резолюция, осъждаща референдумите в Украйна

***

Байдън: Никога, никога, никога няма да признаем руската анексия

***

Който избягал, избягал

Финландия затвори границите си за руски туристи

***

Плакатът с надпис "Възраждане на ГЕРБ" изглежда е тръгнал на "обиколка" из страната, защото само дни, след като изненадващо се появи в столичния "Студентски град", произведението беше забелязано и в Пловдив.

На снимката отново се виждат лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов - застанал начело. Той отново е в компанията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и санкционирания по закона "Магнитски" бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски. В колажа и този път не липсват и другите две лица от ГЕРБ - Десислава Атанасова и Делян Добрев, пише "Булевард България".

Плакатът с Борисов, Пеевски и Костадинов украси и улиците на Пловдив

***

Андрей Цеков, ПП: В обществените поръчки корупцията се ражда тогава, когато умира конкуренцията

***

Асен Василев напомни, че актуализацията на пенсиите бе внесена от правителството на ПП и одобрена от парламента. "Това са основно пенсиите от 90-те до 2008 г., които са изостанали в годините, тъй като не са правилно индексирани и не е прилагано швейцарското правило", поясни той.

Асен Василев: Направихме калкулатор, който индивидуално пресмята размера на актуализираната пенсия

***

Малко странно, имайки предвид, че светът смята Русия за отговорна за диверсията

Путин: Диверсията срещу газопроводите "Северен поток" е "акт на международен тероризъм"

***

Още един руски топ мениджър бе намерен мъртъв на балкона на жилището си в Москва. 52-годишният Павел Пчелников бе шеф на "Връзки с обществеността" на железопътната компания на Русия, която е една от най-големите в света, съобщава "24 часа".

Пореден руски топ мениджър се "самоуби"

***

Британската опозиционна Лейбъристка партия води на управляващата Консервативна партия с 33 процента в нагласите за гласуване, става ясно от социологическо проучване на "Югав", публикувано вчера и цитирана от БТА.

Британските лейбъристи водят с 33% пред управляващите консерватори

***

 

Novini.bg
1792 1

Коментари 1

Добави коментар
OBAUMA

2022.09.30 | 15:37

1
Споко иде студ....

Добави коментар

Водещи новини