КНСБ започва национална протестна кампания

  • 19 септември 2022 07:50

  • 835
  • 1
КНСБ започва национална протестна кампания
© Bulphoto/архив

КНСБ започва национална протестна кампания под наслов "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!".

Началото ѝ ще бъде дадено в 13 часа в т.нар. Триъгълник на властта в София - пространството между сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството, информира репортерът Мария Костова:

Синдикалната кампания ще продължи един месец и през това време ще се проведат различни акции в отделните региони на страната, по предприятия и институции. Основните искания на КНСБ са свързани с повишаване на доходите и предприемане на ефективни мерки за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза.

КНСБ иска минималната заплата да е над 800 лева

При откриването на кампанията ще присъства цялото ръководство на синдиката, както и лидерите на федерациите и структурите му в страната. КНСБ настоява за мерки за насърчаване на колективното трудово договаряне, както и гарантиране на сигурност за работещите от последиците на Зелената сделка.

Другото основно искане на КНСБ е свързано с промени в регламентацията на така нареченото сумирано изчисляване на работното време, за което вече над 100 000 души чрез подписка изразиха своето недоволство от сега действащите текстове по темата в Кодекса на труда.

Ще бъде представена и визията на КНСБ за социално-икономическото развитие на България през следващите 4 години. Изготвеният от синдиката Меморандум с конкретните необходими политики във всяка една обществена сфера ще е в центъра и на предстоящите традиционни разговори на КНСБ с кандидат-депутати от основните политически сили.

От синдиката заявиха, че всеки участник в предстоящите парламентарни избори трябва да знае, че на първо място е грижата за хората, изправени пред невиждана през последните десетилетия криза.

Десислава Станева
835 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛА Й НОТО КОПЕЙКИН

2022.09.19 | 08:34

1
НА КОЙ ПРЕТОЧВА ПАРИТЕ ОТ СУБСИДИИТЕ ПРЕЗ БИЛБОРДОВЕТЕ ПОКРАЙ МАГИСТРАЛАТА? КОЙ Е СОБСТВЕНИК НА БИЛБОРДОВЕТЕ? КЪДЕ ОТИВАТ НАРОДНИТЕ ПАРИ? ДА ВИ Е В А МАЙКАТА! МРЪСНА БЪЛГАРСКА!

Добави коментар

Водещи новини