КНСБ: Личната инфлация на всеки работещ е приблизително 50%

  • 26 септември 2022 09:44

  • 1534
  • 3
КНСБ: Личната инфлация на всеки работещ е приблизително 50%
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Личната инфлация на всеки от работещите е около 50%. Хората обедняват с всеки един ден, ако този процес не се овладее, социалното напрежение ще се превърне в бомба. Това каза пред БНР Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ, във връзка с продължаващите протести, организирани от синдиката.

Неизбежно е вдигането на доходите във всяка една сфера, коментира той.

"Когато има социално напрежение в страната, начин за решаване на проблемите е масата за преговори. Протестите осъществяват натиск за приемане на едно или друго решение. Писмата до работодателите са първоначалната стъпка, която всеки служител има право да изпрати на своя работодател. В процеса на преговори ще се видят всички възможности", каза Капитанов.

Той обясни, че исканията се поставят и пред сега действащото правителство, и по време на срещи между представители на КНСБ и представители на партии, които ще участват на изборите. Търсим общо съгласие и се надяваме повечето партии да припознаят сериозните проблеми, които КНСБ поставя, допълни той.

КНСБ: Българите работят с 4 часа повече седмично спрямо другите европейци

По думите му няма сектор без социално напрежение в него.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1534 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.09.26 | 12:16

3
А на неработещите инфлацията колко е?

2022.09.26 | 12:05

2
e da bre prestapnici nali uvelicihte na horata zaplatata sas 60 lv kakvo ot tova tce gubiat po 250 na mesec.
не бой се

2022.09.26 | 11:14

1
те протестите в европа отдавна са започнали, разбира се недавани по нито една от телевизиите на пропагандата или сайтчета като това натегащи се за некое грантче от някое краварско нпо.... оФцете тука ще са си оФце, лесно манипулируеми и контролирани

Добави коментар

Водещи новини