Това не се е случвало дълго по Южното Черноморие

  • 19 август 2022 14:29

  • 11411
  • 1
Това не се е случвало дълго по Южното Черноморие
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

97 процента е ръстът на чуждестранните туристи по Южното Черноморие този сезон в сравнение с миналата година. Това показват данните на бургаското летище.

Най-голям - 60 на сто, е ръстът на полските туристи. Последният чартърен полет за туристическия сезон е планиран за 31-ви октомври:

Милион и 100 хиляди са обслужените пътници на Бургаското летище до момента. Най-натовареният ден на морската аерогара е бил 29-ти юли, когато преминалите пътници са близо 26 000.

Въпреки липсата на туристи от Русия, Беларус и Украйна, които са около 300 000 души, тяхното отсъствие сега се компенсира със завръщането на организираните групи от Великобритания, каза директорът на летището Георги Чипилски, цитиран от БНР.

НАП затвори дискотека в "Слънчев бряг"

"Имах малко по-големи очаквания за пазар от Германия. Ние сме почти на нивата от предходната година. Нашите анализи показват, че за да имаме повече туристи от Германия, трябва да има малко по-интензивен маркетинг на България като туристическа дестинация".

Туристическият сезон тази година ще се удължи до 31-ви октомври, каза още Георги Чипилски: "До края на октомври чакаме туристи основно от Полша, Унгария, Тел Авив също".

"Нашите прогнози са малко по-песимистични относно нивата на трафика на летището от 2019-та. Очакваме леко забавяне и трафикът да бъде възстановен през 2025-та година", коментира директорът на бургаското летище.

Росица Валентинова
11411 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.20 | 07:06

1
Лидъл в Ахелой ври от руснаци и украинци

Добави коментар

Водещи новини