Министър Меджидиев: Щастливи сме, защото състоянието на пострадалите деца е доста по-добро

  • 18 август 2022 11:42

  • 695
  • 0
Министър Меджидиев: Щастливи сме, защото състоянието на пострадалите деца е доста по-добро
© Novini.bg

Този изключително неприятен инцидент беше голям стрес за всички, но когато завършва по този начин, ние сме едни от най-щастливите хора, тъй като състоянието на децата е по-добро. Не са оздравели, но не са и в критично състояние. Това коментира пред медии служебният министър на здравеопазването д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в, след като двете от децата, които бяха пострадали при катастрофата на АМ "Тракия", отпътуваха с хеликоптер за Сърбия, където ще продължи възстановяването им.

Той допълни, че е разговарял с лекарите от "Пирогов", които са се грижили за децата, и те са го уверили, че те могат да бъдат транспортирани. По думите му от сръбска страна нито веднъж не са притискали властите да върнем децата по-бързо в Белград.

Хеликоптерите, които ще транспортират сръбските деца, кацнаха на летище София

Остават три деца в болницата в Стара Загора, които също са в добро състояние. Ще подсигурим линейки и екип на МВР, за да може евентуално утре да бъдат транспортирани в Сърбия, обясни министър Меджидиев.

Той използва случая, за да поздрави докторите в "Пирогов" за перфектно свършената работа.

Сръбският посланик в България: На пострадалите в катастрофата се оказва адекватна помощ

Състоянието на възрастните също е добро. Човекът с ампутирания крак може би ще го задържим малко повече, уточни здравният министър.

По темата с въздушната медицинска помощ Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в посочи, че винаги има необходимост от въздушни линейки и увери, че всички институции в страната са ангажирани в тази кауза.

Докога България ще бъде единствената страна в ЕС без спешна помощ по въздуха?

Надяваме се, че първият хеликоптер ще бъде тук още през 2023 г., а другите ще пристигнат през 2025 г., завърши служебният министър на здравеопазването.

Владимир Василев
695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини