Сръбският посланик в България: На пострадалите в катастрофата се оказва адекватна помощ

  • 15 август 2022 10:32

  • 1837
  • 0
Сръбският посланик в България: На пострадалите в катастрофата се оказва адекватна помощ
© Pixabay

Сръбският посланик в България Желко Йович каза тази сутрин, че в момента се прави всичко, за да се окаже максимално адекватна медицинска помощ на пострадалите при катастрофата на автобус с деца от Сърбия снощи на магистрала Тракия, предаде Танюг.

Йович посочи пред белградската информационна агенция, че сръбският министър на здравеопазването Златибор Лончар заедно с представители на посолството са посетили всички ранени сутринта и че работят за връщането на хората, които не са пострадали, по домовете им възможно най-скоро.

След катастрофата със сръбски автобус: Транспортират две от пострадалите деца в „Пирогов”

На място се прави всичко, за да се окаже максимално качествена помощ на ранените, а хората, които не са пострадали, да се върнат по домовете си възможно най-скоро, което ще стане след приключване на процедурите и даване на информация на компетентни български институции, каза Йович, цитиран от БТА.

Той допълни, че все още не е ясна причината за инцидента и че компетентните органи в България работят по изясняване на всички обстоятелства. Посланикът допълни, че най-важното е децата да са добре и всичко да мине без сериозни последици.

Владимир Василев
1837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини