Пътниците в автобуса, който катастрофира на "Тракия", са били без предпазни колани

  • 15 август 2022 08:37

  • 701
  • 0
Пътниците в автобуса, който катастрофира на "Тракия", са били без предпазни колани
© Фейсбук/Диана Русинова

Човешките грешки в България са толкова чести, защото за тези, които трябва да минимизират щетите от тях, проблемът е хроничен и не се лекува“, коментира в предаването "Тази сутрин"  по бТВ Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

12 деца и двама възрастни са в болница.

Според него пътниците в автобуса, който катастрофира на АМ "Тракия", са били без предпазни колани.

„Разбирането на контрола от страна на МВР е писане на актове, а не регулация, подпомагане и изкарване на агресивните шофьори“, добави Милчев.

„Хората в България, Европа и държавите от Скандинавския полуостров грешат, но трябва да се подобри инфраструктурата, за да с прощават грешките. Една от причините за пострадали в инциденти с автобус е непоставянето на коланите“, допълни Илия Тодоров, от Асоциацията на застрахованите и пострадали при катастрофи.

Адвокат Людмил Рангелов обясни, че само водачът би понесъл отговорността за катастрофата със сръбския автобус на АМ „Тракия“. Според него, ако случаят се категоризира като тежък, водачът може да получи от 2 до 10 години лишаване от свобода.

Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус е задържан за 24 часа

Юристът постави под въпрос стандартите по изграждането на магистралата, тъй като превозното средство е навлязло плавно в канавката, а не рязко и уточни, че ако е имало мантинела, инцидентът е могъл да бъде предотвратен.

Русинова: Пътят, на който стана катастрофата с автобуса, отговаря на всички изисквания

Последвайте канала на

Десислава Станева
701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини