Сарафов обясни каква е водещата версия за тежката катастрофа на АМ „Тракия“

  • 15 август 2022 08:29

  • 1232
  • 0
Сарафов обясни каква е водещата версия за тежката катастрофа на АМ „Тракия“
© Bulphoto/архив

Водещата версия за тежката катастрофа на АМ „Тракия“ със сръбски автобус е човешка грешка. Това каза пред бТВ зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

„Експерти от Националната следствена служба извършиха оглед както на местопроизшествие, така и на автобус. Не се установи техническа неизправност, която да е причинил катастрофата, тоест водещата версия в този случай остава основната – човешка грешка“, обясни Сарафов.

Той беше на мястото на инцидента през нощта заедно с главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Главният прокурор обяви, че случаят ще поемат най-добрите следователи в областта на пътнотранспортните произшествия от Националната следствена служба.

Зам.-главният прокурор уточни, че не са установени дупки или други препятствия на пътя, които биха могли да причинят катастрофа.

Русинова: Пътят, на който стана катастрофата с автобуса, отговаря на всички изисквания

„В рамките на днешния ден шофьорът вероятно ще бъде привлечен като обвиняем, но това е решение, което ще вземе прокуратурата в Стара Загора“, каза още Сарафов.

Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус е задържан за 24 часа

По-рано днес беше съобщено, че водачът е задържан за 24 часа. Той не е сред настанените в болница.

Десислава Станева
1232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини