Интернет - основен източник на продажби на райски газ

  • 29 юли 2022 08:28

  • 671
  • 1
Интернет - основен източник на продажби на райски газ
©

„Проблемът с райския газ беше идентифициран и се взеха незабавни мерки за неговото решаване. От три дни има масирани проверки в страната. На много места се установява, че по негласна заповед продажбата е спряна, но на други места все още се осъществява. При около 10% от проверките са установени продажби“.

Това заяви в студиото на сутрешния блок на бТВ Димитър Маргаритов, зам.-министър на икономиката и индустрията.

„Интернет стана основен източник на продажби. Там този контрол може да се упражнява при наличие на законова забрана. Контролът ще се осъществява от КЗП и ГДБОП. Не е лесно, има нужда от уплътняване“, категоричен е Маргаритов.

 

„Според нас това е опасно вещество. Важното е, че има административна рамка, която временно да спре продажбите. Над 120 проверки са извършени за последните 2-3 дни. Според мен доста е ограничена употребата“, добави той.

Очаква се да има и законодателни промени. На този етап се обмисля забраната за употреба на райски газ за лица под 18-годишна възраст и ограничаването на използването му на обществени места.

Майката на припадналото от райски газ момче: Все още не знаем какви ефекти може да има

При установена продажбата на райски газ, ще бъде наложена глоба до 20 хил. лева.

Десислава Станева
671 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.29 | 10:26

1
Аман от тапанари. Няма такъв продавач "интернет", както няма продавач "бул. Граф Игнатиев". Има мрежа Интернет, към която са свързани множество продавачи, по същия начин, както множество магазини имат витрина, която гледа към Графа. Нищо чудно, че КЗП беше голяма, неработеща дупка, докато тоя взимаше там заплата.

Добави коментар

Водещи новини