Отвориха за движение новия мост над р. Струма на пътя Симитли - Разлог

  • 16 май 2022 15:08

  • 519
  • 0
Отвориха за движение новия мост над р. Струма на пътя Симитли - Разлог
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Отворен за движение е новият мост над р. Струма на пътя Симитли – Разлог, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Съоръжението е при входа на Симитли и е част от бъдещия пътен възел "Симитли център" на автомагистрала "Струма". Инвестицията е за близо 4,7 млн. лв. и е от националния бюджет. Мостът е връзка между центъра на Симитли с квартал "Ораново", трасето на АМ "Струма" и пътя Симитли - Банско. 

Протестиращи блокираха движението по АМ "Струма" край Благоевград

Съоръжението е с дължина 95 метра и заменя еднопосочния стоманен мост, изграден преди повече от 50 г. Новият е двупосочен – с една лента във всяка посока, и двойно по-широко пътно платно. Ширината на пътното платно е 8 метра, с два тротоара, предпазен парапет за пешеходците и осигурителни системи за преминаващите моторни превозни средства.

Строително-монтажните работи започнаха в края на август миналата година. С изграждането на моста се осигурява по-висока пропускателна способност на трасето, повишава се пътната безопасност и удобството при пътуване на жителите и гостите на Симитли, допълват от пътната агенция. 

Мая Йорданова
519 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини