Братът на задържания за побой над журналист: Свидетелите са много

  • 21 юни 2012 10:52

  • 1239
  • 2
Братът на задържания за побой над журналист: Свидетелите са много
©

Организирана престъпна група ли стои зад протестите за горите, както заяви официално министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов?

БНР потърси за коментар брата на Чавдар Велев, който влезе в пререкание с оператора от БТВ Иван Филчев. Момчил Велев представи тяхната истина за случилото се.

Софийски районен съд пусна от ареста брат ми с мнение, че е участвал в инцидента. Непосредствено след като разбрахме за случилото се, ние открихме че има две откровени лъжи в твърденията на оператора. Той твърди, че не е провокирал това нападение и че бил припаднал от побоя. Намерихме моментално във Фейсбук очевидци на случката, които отричат категорично и двете му твърдения. Това ни усъмни в неговата обективност и още повече в обективността на медията, за която той работи. Ние не твърдим, че брат ми не е участвал в спречкването. Ние създадохме две групи във Фейсбук, на които ясно казваме: всички свидетели на случилото се да дойдат и да кажат цялата истина, каквато и да е тя. Ние не искаме да представим само нашата гледна точка, защото информацията би била изкривена. Вече имаме свидетели, които дори вчера дадоха своите свидетелски показания, а на другите това предстои. Защо са се развили така събитията?

След разговор с брат ми установих, че в обществото има едно акумулирано напрежение срещу въпросната медия, тъй като тя не е отразявала напоследък адекватно събитията. Брат ми е отказал да бъде сниман, операторът е продължил да снима. Нещо повече, операторът е напсувал много грозно брат ми пред всички, след което е отправил към него заплаха за саморазправа след митинга. Следва сблъсък между двамата и тук идва втората лъжа на оператора, че е бил бит, свален на земята, ритан, докато припадне и изпаднал в безсъзнание. Това коренно противоречи на показанията на всички оставали очевидци. Те казват, че операторът е застигнал брат ми, поваля го с удари на земята и само намесата им е помогнала на брат ми да се спаси от убийство. Как, ако е изпаднал в безсъзнание, е имал цялата тази енергия и злоба да участва активно и да отвръща на удари така, че да извади рамото на брат ми?

Лъжите са много, но и свидетелите са много. Ще видим как ще приключи всичко, но и за непросветените е ясно, че брат ми и участниците в протестите не са част от организирана престъпна група, както твърди министър Цветан Цветанов.

Последвайте канала на

1239 2

Коментари 2

Добави коментар
T.Тенев

2012.06.23 | 00:48

2
Не знам,ама това,което видях беше типично по "български"-20%от тълпата са там да протестират и да изкажат някаква позиция,останалите 80-за сеира и ако може някое бойче да стане-още по-добре...Точно като в ония стар виц:"По време на прехода,на митинг,всички скандират"демокрация,демокрация..."само един крещи"менструация,менструация..."На въпроса защо така скандира отговаря-"Абе,кво ти пука-важното е кръв да се лее..."Sad,but true....
Velislava

2012.06.22 | 14:05

1
вече не знам кой казва истината и кой лъже, в новините на битиви казаха, че се надяват още очевидци и хора, разполагащи с видео записи и снимки, да им ги изпратрят и те ще ги излъчат в интерес на истината. ама от всичко, видяно досега, не може да се отрече, че и тоя Чавдар не е цвете за мирисане - само външния му вид като се види и веднага ти става ясно, че не е от най-мирните....

Добави коментар

Водещи новини